Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Mayová navštívila miesto tragického požiaru, nariadila dôkladné vyšetrenie tejto katastrofy

Theresa Mayová
Theresa Mayová (Zdroj: SITA)

LONDÝN - Britská premiérka Theresa Mayová navštívila dnes miesto v londýnskej štvrti Kensington, kde v stredu došlo k požiaru 24-poschodového obytného domu Grenfell Tower, pri ktorom zahynulo najmenej 17 ľudí a desiatky osôb utrpeli zranienia. Informovala o tom spravodajská televízia Sky News.

Premiérka počas návštevy nariadila "dôkladné vyšetrenie tejto strašnej tragédie" a dodala, že vláda vyvinie maximálne úsilie", aby obyvateľom domu, ktorý požiar úplne zničil, "poskytla v Londýne náhradné bývanie". 

"Ľudia však v tejto chvíli požadujú odpovede, a to absolútne oprávnene. Preto som nariadila dôkladné vyšetrenie tejto katastrofy. Musíme vedieť, čo sa stalo. Musíme nájsť vysvetlenie. Dlžíme to rodinám, ľuďom, ktorí prišli o svojich najbližších, priateľov a domovy, v ktorých žili," povedala Mayová. Rozsiahly požiar 24-poschodovej Grenfell Tower vypukol v stredu približne o 01.00 h miestneho času pravdepodobne na štvrtom poschodí a veľmi rýchlo sa rozšíril na celú budovu, ktorú úplne zničil.

Viac o téme: LondýnTheresa Mayová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu