Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

PRÁVE TERAZ Obrovská tragédia: Výbuch pred škôlkou, sedem mŕtvych, 66 zranených

Scéna krátko po výbuchu. Zobraziť galériu (4)
Scéna krátko po výbuchu. (Zdroj: Twitter)

FENG-SIEN - Najmenej sedem obetí si vyžiadal výbuch, ku ktorému došlo dnes pred vchodom do materskej školy v meste Feng-sien na východe Číny. Podľa čínskych médií museli hospitalizovať okolo 59 ľudí. K explózii došlo o 16.50 h miestneho času, keď rodičia čakali na svoje deti pred materskou školou.

O výbuchu informovala agentúra AP. Polícia prípad odmietla komentovať s odvolaním sa na prebiehajúce vyšetrovanie, avšak na sociálnych sieťach sa objavili fotografie údajne z miesta výbuchu, na ktorých vidno dospelých aj deti ležiacich na zemi. Niektorí z nich krvácajú. Informácie, že výbuch si vyžiadal obete, priniesli aj čínske štátne médiá.

K výbuchu pred materskou školou došlo podľa polície o 16.50 h miestneho času, teda v čase, keď si rodičia prichádzali po svoje deti. Čína v posledných rokoch zaznamenala niekoľko incidentov, keď útočníci vnikli do škôl a dobodali tam deti. Páchatelia sa týmto spôsobom zväčša chceli pomstiť za skutočné či domnelé krivdy, ktoré im spôsobila spoločnosť. V Číne platia prísne pravidlá pre vlastníctvo strelných zbraní, preto pri väčšine útokov používajú páchatelia nože alebo podomácky vyrobené výbušniny.

PRÁVE TERAZ Obrovská tragédia:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Youtube/Manfeng Li)

Zatiaľ nie je jasné, či bol výbuch v škôlke v meste Feng-sien v provincii Ťiang-su bol nehoda, alebo či na škôlku niekto zaútočil. Jeden z miestnych denníkov s odvolaním sa na nemenovaného svedka napísal, že podľa všetkého vybuchla plynová tlaková fľaša, ktorá sa používa na varenie.

PRÁVE TERAZ Obrovská tragédia:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Youtube/Manfeng Li)

PRÁVE TERAZ Obrovská tragédia:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Twitter)

Viac o téme: VýbuchMaterská školaČínaFeng-sien
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu