Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Hrozba rádioaktívneho výbuchu v americkom prístave: Zasahovala FBI

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Foto: Thinkstock)

CHARLESTON - Agenti amerického Federálneho úradu pre vyšetrovanie (FBI) preverovali v stredu večer správu o možnom náleze špinavej bomby v prístave v Charlestone v štáte Južná Karolína. Hrozba sa napokon nepotvrdila, informovala dnes na Twitteri miestna pobrežná stráž.

V súvislosti s vyšetrovaním evakuovali a uzavreli jeden terminál prístavu. Operácia súvisela s potenciálnou hrozbou na palube jednej z kotviacich lodí, uviedla televízia ABC News. 

FBI v spolupráci s miestnou políciou preveroval informáciu, podľa ktorej sa mala na nákladnej lodi Maersk Memphis nachádzať takzvaná špinavá bomba. Túto zbraň zloženú z rádioaktívnych látok a konvenčných výbušnín tam mali údajne naložiť v Pakistane. Loď sa len nedávno vrátila do USA z plavby, počas ktorej sa zastavila vo viacerých krajinách Blízkeho východu.  

Podľa informácií pobrežnej stráže správu o špinavej bombe na palube lode zverejnil istý prívrženec konšpiračných teórii. Toho následne aj zadržali a predviedli na výsluch. 

Vyšetrovatelia už od začiatku nepovažovali túto informáciu za dôveryhodnú. Z preventívnych dôvodov však celú záležitosť dôkladne preskúmali a potvrdili predpoklad, že nijaká hrozba sa na palube lode nenachádzala. 

Viac o téme: RádioaktivitaFBIŠpinavá bomba
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu