Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Streľba amerických vojakov v Aganistane: Zabili troch civilistov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

KÁBUL - Traja civilisti zahynuli pri dnešnej streľbe amerických vojakov vo východoafganskej provincii Nangarhár, informovala agentúra DPA s odvolaním sa na miestne úrady.

K incidentu došlo v okrese Ghaní Khél. Po tom, čo vozidlo amerického konvoja zasiahol výbuch nálože pri ceste, vojaci spustili paľbu na civilistov, ktorí kráčali neďaleko, uviedol šéf okresnej administratívy. "Všetkých troch zabili. Zrejme si mysleli, že práve títo ľudia nastražili tú bombu," dodal okresný činiteľ.

Americká armáda informovala, že incident preveruje. O prípadných obetiach výbuchu bomby sa nezmienila. K bombovému útoku sa prihlásilo militantné hnutie Taliban s tým, že zahynulo pri ňom "päť votrelcov".

Americké a afganské špeciálne jednotky bojujú v provincii Nangarhár proti militantom z tzv. Daeš, ktorý sa tam vynoril v januári 2015. V sobotu zahynuli v provincii Nangarhár traja príslušníci amerických špeciálnych síl, keď na nich spustil paľbu afganský vojak. K útoku sa prihlásil Taliban. Tvrdil, že útočil jeho bojovník, ktorý sa infiltroval do afganskej armády.

Viac o téme: StreľbaAfganistanNangarhár
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu