Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Silné slová veliteľa ruskej armády: Tajná dohoda spojencov s Daeš, skryté úmysly USA

Donald Trump
Donald Trump (Zdroj: SITA/AP Photo/Susan Walsh)

MOSKVA - Spojenými štátmi vedená koalícia v Sýrii, zahŕňajúca aj kurdské jednotky, umožňuje militantom z teroristickej organizácie Daeš opúšťať mesto Rakka. Povedal to dnes veliteľ ruských síl v Sýrii generálplukovník Sergej Surovikin.

"Namiesto toho, aby zlikvidovala teroristov vinných zo zabitia stoviek a tisícov sýrskych civilistov, koalícia vedená USA spolu so Sýrskymi demokratickými silami, ktoré kontroluje, uzavrela tajnú dohodu s vodcami Daeš, ktorí sa bez boja vzdali dobytých dedín a mieria do provincií, kde sú aktívne sýrske vládne sily," citovala Surovikina agentúra TASS.

Generálplukovník taktiež povedal, že letectvo koalície pod vedením USA sťažuje sýrskym vládnym silám boj proti teroristom. V juhosýrskej provincii Suvajdá si podľa neho vládne sily výrazne upevnili svoje pozície.

"Avšak v priebehu svojej ofenzívy vládne jednotky čelili protiakcii zo strany letectva medzinárodnej koalície pod vedením USA. Američania úplne bezdôvodne predložili sýrskej armáde ultimatívne požiadavky, aby sa nepribližovala k pozíciám takzvanej Novej sýrskej armády. Svoje konanie motivujú absurdnými tvrdeniami, že vládne sily predstavujú hrozbu pre americké základne a tábory určené na výcvik opozičných bojovníkov na juhu Sýrie," dodal Surovikin.

Viac o téme: DaešSergej Surovikin
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu