Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Patrik (23) lákal v Anglicku na sex 14-ročnú: V aute mu našli hotový arzenál a dva kondómy

Patrik Brezovský Zobraziť galériu (2)
Patrik Brezovský (Zdroj: polícia)

EXETER - Slovák Patrik Brezovský (23) si vyhliadol na Facebooku 14-ročnú dievčinu, ktorej posielal sexuálne správy a dohodol si s ňou stretnutie na autobusovej stanici v anglickom Exeteri. Polícia však bola o prípade informovaná a v mladíkovom aute našla predmety, ktoré poukazovali na možný pokus o únos - sekeru, kuklu, slzný sprej, pásku a kondómy. Napriek vyhovorkám mu súd naparil pobyt vo väzení na 4,5 roka. Už predtým totiž ukázal, že nie je žiadne neviniatko.

Hanba Slováka Vlada (40) v Rakúsku: Vlámal sa do bytu lyžiarskej hviezdy a spal v jej posteli

Žalobkyňa Judith Cornwallová na súde uviedla, že Brezovského zatkli za prvý trestný čin 20. júna minulého roka, keď otec 14-ročného dievčaťa upozornil políciu na to, že jeho dcéra odišla bez dovolenia sama v noci z domu a v jej telefóne našiel kontakt cez sociálnu sieť na spomínaného muža. Ten ju podľa portálu plymouthherald.co.uk vzal spolu s iným dievčaťom na nákup marihuany a polícia v jeho aute, ktoré nadránom zastavila na jednej z ulíc v Exeteri, našla dva nože a slzný sprej. Mladík tvrdil, že si ich priviezol zo Slovenska ako darček pre priateľov.

Po tom, čo Brezovského prepustili, sa 24. novembra skontaktoval na Facebooku s inou 14-ročnou dievčinou. Povedala mu, že je šikanovaná, má depresie a trpí sebapoškodzovaním. Využil jej zraniteľnosť a navrhol jej nočné stretnutie. Obeť nastúpila na autobus do Exeteru, ale našťastie sa svojej kamarátke zo školy zverila, kam ide a tá to povedala jej matke, ktorá kontaktovala políciu. Muži zákona dievčinu po vystúpení z autobusu zadržali a súčasne na parkovisku, len pár metrov odtiaľ, zastavili Brezovského.

Patrik (23) lákal v
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: polícia)

"Mal pri sebe dva kondómy, slzný sprej v športovej taške a sekeru pod rohožou za sedadlom vodiča," uviedla žalobkyňa s tým, že v aute nechýbala ani kukla, rukavice, páska, modré svetlo, ktoré zvyknú na palubnej doske používať pohotovostné služby a ochranná vesta. "Tieto veci sú jednoznačne znepokojujúce vzhľadom na to, že sa stretol s mladou dievčinou a z jeho správ bolo jasné, že sa zaujímal o sex," dodala.

Obhajca Richard Franck sa vyjadril, že Brezovský má nevinné vysvetlenie pre všetky veci v aute. Sekera bola darček pre jeho otca. Kukla mala byť použitá ako vtip na vystrašenie jeho kamarátov a na to, že má slzný sprej v taške úplne zabudol. Vesta ho mala chrániť pred bezdomovcami v noci na parkovisku, kde pracoval a páska a rukavice sú veci, ktoré má bežne vo vozidle.

FOTO Ohavný čin muža (74) zo Slovenska v Afrike: 20 rokov basy za znásilňovanie vnučky!

Sudca však označil jeho vysvetlenie za nepresvedčivé fantázie a uviedol, že Brezovský predstavuje významné riziko pre verejnosť a obzvlášť pre mladé dievčatá. Poslal ho do väzenia na 4 roky a šesť mesiacov. Bude zapísaný do registra sexuálnych delikventov a po prepustení mu bude obmedzený kontakt s deťmi.

Viac o téme: Patrik Brezovský
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu