Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Lavrov sa stretol s Lajčákom: Rusko si váži vzťahy so Slovenskom, budeme ho podporovať

Sergej Lavrov
Sergej Lavrov (Zdroj: SITA/AP/Carolyn Kaster)

KALININGRAD - Moskva bude počas slovenského predsedníctva vo Valnom zhromaždení OSN pomáhať Bratislave všetkými možnými spôsobmi, povedal dnes ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov na stretnutí so slovenským kolegom Miroslavom Lajčákom.

Podľa správy ruskej tlačovej agentúry TASS Lavrov Lajčákovi zablahoželal k zvoleniu za predsedu 72. zasadnutia VZ OSN a dodal, že "naše delegácie v New Yorku aktívne spolupracujú, urobíme všetko pre to, aby sme vám pomáhali" pri výkone funkcie. Lavrov pri rozhovore zdôraznil, že sa plánuje zamerať na "situáciu v OSN, keďže nový generálny tajomník inicioval širokú diskusiu o ďalších reformách" organizácie.

"Vážime si naše bilaterálne vzťahy a styky na vysokej a najvyššej úrovni," citoval ho ďalej TASS. "Slovensko je pre nás významným obchodným partnerom," dodal. Pokles v bilaterálnom obchode s uplynulých rokov sa podľa jeho názoru zrejme zastavil - v prvých mesiacoch tohto roka došlo k výraznému nárastu a Lavrov dúfa, že tento trend bude pokračovať. Šéf ruskej diplomacie tiež poďakoval slovenským orgánom za ich starostlivosť o hroby sovietskych vojakov, ktorí položili životy pri oslobodzovaní Európy od nacizmu.

Viac o téme: RuskoMiroslav LajčákSergej Lavrov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu