Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Dráma vo Švédsku: Vodič s odcudzeným kamiónom nabúral do áut

Kamión dnes nabúral do niekoľkých zaparkovaných áut  vo Švédsku.
Kamión dnes nabúral do niekoľkých zaparkovaných áut vo Švédsku. (Zdroj: YouTube/TV4Nyheterna)

ŠTOKHOLM - Švédska polícia oznámila, že pyrotechnici nenašli nič podozrivé v odcudzenom kamióne, ktorý dnes nabúral do niekoľkých zaparkovaných áut v meste Eskilstuna západne od Štokholmu. Muž, ktorý kamión predtým odcudzil, je na úteku. Polícia ho podozrieva z krádeže vozidla.

Policajný hovorca Björn Öberg pre agentúru DPA povedal, že nemajú hlásených žiadnych zranených. Kordóny, ktorými uzavreli miesto nehody, po prehľadaní kamióna pyrotechnikmi zrušili. Manažér spoločnosti, ktorej kamión patrí, pre štokholmský denník Aftonbladet uviedol, že legitímny vodič kamióna nechal pri vykladaní kľúče v zapaľovaní, čím porušil nariadenie spoločnosti. Vozidlo prevážalo hotelovú bielizeň.

"Bol vnútri hotela, kde preberal vozík s bielizňou a nevidel osobu, ktorá kamión ukradla," uviedol nemenovaný šéf spoločnosti. "Sme veľmi radi, že sa nikomu nič nestalo," dodal. Polícia označila za kľúčové nájsť vodiča, aby mohla zistiť, či úmyselne vrazil s kamiónom do áut alebo bol pod vplyvom alkoholu či drog.

Uzavretie oblasti nehody kordónmi a ďalšie bezpečnostné opatrenia považovala za potrebné vzhľadom na udalosti zo 7. apríla, keď odcudzený kamión vbehol do pešej zóny plnej chodcov v centre Štokholmu, kde zabil päť ľudí. "Vzhľadom na to, čo sa stalo v Štokholme, sme si chceli byť istí," dodal Öberg. Podľa jeho vyjadrenia neboli doručené žiadne hrozby. Polícia skúma záznamy z bezpečnostných kamier a požiadala verejnosť o informácie. Zatiaľ v prípade nikoho nezatkli. Mesto Eskilstuna má asi 60.000 obyvateľov.

Viac o téme: KamiónŠvédsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu