Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Varovanie od francúzskej vlády: Občania, ktorí sa stanú bojovníkmi za Daeš môžu byť zabití

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

PARÍŽ - Nová francúzska vláda nepriamo varovala, že občania krajiny, ktorí sa stanú bojovníkmi džihádistickej skupiny Daeš, môžu byť zabití. Hovorca vlády Christophe Castaner dnes po príslušnej otázke odmietol potvrdiť alebo poprieť správu denníka Wall Street Journal (WSJ), podľa ktorej francúzske špeciálne jednotky podnikajú v Iraku cielené operácie proti francúzskym militantom z Daeš.

 Hovorca vlády Christophe Castaner dnes po príslušnej otázke odmietol potvrdiť alebo poprieť správu denníka Wall Street Journal (WSJ), podľa ktorej francúzske špeciálne jednotky podnikajú v Iraku cielené operácie proti francúzskym militantom z Daeš.

"Všetkým bojovníkom, ktorí sa pripoja k skupine Islamský štát a potom idú do zahraničia viesť vojnu, jednoducho hovorím: vedenie vojny prináša riziká a oni musia tieto riziká prijať," citovala Castanera agentúra AP. Francúzsky prezident Emmanuel Macron, ktorý nastúpil do funkcie 14. mája, označil zničenie Daeš za čelnú prioritu.

WSJ s odvolaním sa na príslušníkov irackých bezpečnostných síl a súčasných i bývalých francúzskych činiteľov tento týždeň informoval, že francúzske špeciálne jednotky si najali irackých vojakov na vypátranie a zabitie francúzskych občanov, ktorí sa dostali na vyššie pozície v Daeš.

Viac o téme: FrancúzskoDaeš
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu