Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Policajti rozbili zapožičané luxusné BMW: Pri nehode sa zranil aj exmilenec Zemanovej dcéry

Policajné BMW i8 Zobraziť galériu (2)
Policajné BMW i8 (Zdroj: Foto: YT/jezdeteSmozkem)

BRNO - Českí policajti majú hlavy v smútku. V noci na dnes havarovali so zapožičaným autom BMW i8, ktoré stojí štyri milióny českých korún (viac ako 151 tisíc eur). Vodič za volantom skolaboval.

Dvaja ľudia sa pri havárii zranili. Na českom policajnom webe to uviedla hovorkyňa Štěpánka Komárová s tým, že vodič mal vážnu zdravotnú indispozíciu. 

Vozidlo zišlo na Brnensku podľa polície mimo cestu a narazil do stromu. "Bližšie okolnosti tejto havárie teraz zisťujú policajti z oddelenia dopravných nehôd, preto v tejto chvíli nemôžeme oznamovať žiadne ďalšie podrobnosti," uviedla hovorkyňa.

Policajti rozbili zapožičané luxusné
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Foto: YT/jezdeteSmozkem)

Polícia dostala hybridné vozidlo na testovanie v prvej polovici mája, jazdí predovšetkým po juhomoravských rýchlostných cestách. Auto má zapožičané od firmy Invelt na šesť mesiacov alebo do najazdenia 20.000 kilometrov podľa toho, čo nastane skôr. "Pre našu firmu je dôležité, aby bola posádka v poriadku. Vozidlo je štandardne poistené," oznámila mediálna zástupkyňa firmy Zita Vinšová. Na otázku, či policajti dostanú totožné náhradné vozidlo, alebo budú čakať na opravu poškodeného, ​​neodpovedala.

V policajnom aute BMW i8, ktoré havarovalo, sedel aj expriateľ dcéry prezidenta Zemana a zástupca šéfa hradného protokolu Vladimír Kruliš. Utrpel vážne zranenia a leží v brnenskej fakultnej nemocnici, uviedol server Aktuálně.cz. Hrad nehodu nekomentuje, podľa serveru ale prezident Miloš Zeman zmenil program svojej návštevy v Juhomoravskom kraji, aby mohol popoludní Kruliša navštíviť. "Nie som oprávnený vec komentovať, obráťte sa na políciu ČR," povedal prezidentov hovorca Jiří Ovčáček.

 
 

Viac o téme: Služobné vozidloPolícia BMW
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu