Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

VIDEO Dráma v španielskom letovisku: Opitý vodič zrážal chodcov na ulici, šesť zranených

V nemocnici skončilo šesť zranených. Zobraziť galériu (4)
V nemocnici skončilo šesť zranených. (Zdroj: profimedia.sk, twitter)

MADRID - Opitý britský vodič sa postaral v nedeľu večer o drámu vo vyhľadávanom španielskom letovisku Puerto Banus. S Audi SQ7 začal zrážať chodcov a medzi prítomnými okamžite vypukla panika. Podarilo sa mu zraniť šesť ľudí, vrátane sedemtýždňového bábätka. Mladého vinníka a jeho spolujazdca zatkla polícia po tom, čo narazil do iných vozidiel.

Vojak sa rozhodol pre samovražedný krok, aby zachránil celú jednotku: VIDEO Vrhol sa proti Daeš

Incident, ktorý sa odohral v nedeľu okolo deviatej večer, natočila z balkóna bytu istá žena. Je na ňom vidno, ako automobil vo veľkej rýchlosti brázdi ulicu, ľudia kričia a potom počuť náraz. Stalo sa to v čase, keď návštevníci opúšťali jednu z najväčších párty roka v známom miestnom klube, ktorá zvykne priťahovať celebrity aj futbalové hviezdy.

Britský mladík počas jazdy zrazil troch ľudí. Jednu osobu previezli do nemocnice v bezvedomí a podstupuje testy, ďalšia má pravdepodobne zlomeninu dolnej končatiny a tretia zlomeninu panvy. V aute, do ktorého páchateľ nabúral, sedela trojčlenná rodina. Muž, žena, ani pártýždňové dieťa našťastie nemali podľa portálu MailOnline vážne zranenia, no taktiež skončili v zdravotníckom zariadení.

VIDEO Dráma v španielskom
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Twitter)

Polícia vylúčila obavy z teroristického útoku. Podľa nej bol vodič opitý. Prvotné zdroje uviedli, že má 22 rokov, iné že sa narodil v roku 1990, čo by znamenalo, že má 26 alebo 27 rokov. Po zatknutí ho previezli do nemocnice. Jeho spolujazdec, tiež britskej národnosti, má 27 alebo 28 rokov a je držaný na policajnej stanici v Marbelle. Obaja mladíci by sa mali čoskoro postaviť pred vyšetrovacieho sudcu. V prípade, že budú jasné dôkazy o vodičovom úmyselnom pokuse ublížiť obetiam, môže byť obvinený z pokusu o vraždu. Zatiaľ nie je jasné, či boli Briti v Španielsku na dovolenke alebo tu žijú.

VIDEO Dráma v španielskom
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Twitter)

"Pneumatiky kvílili, trvalo to asi päť minút. Musel som preskočiť cez múrik, aby do mňa nenarazil. Ľudia skákali do kríkov," uviedol svedok pre portál The Sun. Iná svedkyňa povedala, že si myslela, že zomrie. Podľa ďalších je dosť možné, že v aute sedeli viacerí spolujazdci, ktorým sa podarilo utiecť. Či španielska polícia pátra aj po niekom inom, nie je známe.

Viac o téme: ŠpanielskoPeurto Banus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu