Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Rodičia už plánovali dcérin (10) pohreb: Stal sa zázrak, lekári to nechápu

Abby Zobraziť galériu (4)
Abby (Zdroj: Facebook/Patty Jessen Furco )

PORTSMOUTH - Ťažké roky boja o život 10 – ročného dievčatka sa mali navždy skončiť. Prognózy lekárov boli nekompromisné. Rodičia Patty a Joe si vypočuli najťažší verdikt. Ich dcérke zostávalo pár hodín života. Nastal však zázrak, malá Abby sa prebrala a jej zdravotný stav sa nepochopiteľne začal zlepšovať.

Mala iba 4 roky a bola postavená pred najbolestivejšiu správu. Abby bola diagnostikovaná akútna forma leukémie. Začal sa dlhý boj s nepriaznivými predpoveďami. Lekári vzhľadom ku chorobe dávali dievčatku iba 20 % šancu na prežitie. "Boli sme zničení. Oznámili nám, že je veľmi malá šanca na prežitie," spomína na najťažšie chvíle mamička Patty.

Roky boja

Patty, Joe a ich dcérky Maggie a Emily strávili so svojou chorou dcérou a sestričkou veľmi veľa času v nemocnici. Abby musela podstúpiť transplantáciu kostnej drene, intenzívne chemoterapie a ožarovania. "Neustále sme ju zahŕňali láskou. Vedeli sme totiž, že kedykoľvek ju môžeme navždy stratiť," priznala Patty.

Rodičia už plánovali dcérin
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/Patty Jessen Furco )

V októbri 2013 Abby ukončila liečbu a začala žiť tak ako jej rovesníci. Vrátila sa do školy, stretávala sa s priateľmi, chodila hrávať futbal a pripojila sa k skautkám. Radosť z normálneho života žiaľ trvala veľmi krátko. Po roku sa rakovina vrátila. "Prestala sa úplne hýbať, akýkoľvek pohyb ju neskutočne bolel a ledva rozprávala," opísala situáciu Patty.

Po pár mesiacoch prišla ďalšia rana. Abby pribudla nová diagnóza. Transplantovaná kostná dreň zaútočila na jej telo. V máji 2016 jej začali zlyhávať obličky a lekári ju museli umiestniť na jednotku intenzívnej starostlivosti. Lekári priznali, že v prípade keby Abby odpojili od dialýzy prežila by maximálne 48 hodín. "Lekári nám povedali, že je čas, aby sme ju nechali odísť. Počas dňa bývala hore už len jednu hodinu. Začali sme naše dve dcéry pripravovať na jej smrť."

Rodičia už plánovali dcérin
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/Patty Jessen Furco )

Abby bola pod dohľadom hospicovej starostlivosti prevezená domov. Mohla tak stráviť svoje posledné dni obklopená najbližšími priateľmi a milovanou rodinou. Rodičia Patty a Joe začali pripravovať pohreb pre svoju dcérku. Beznádejná a neskutočne smutná situácia sa zrazu zmenila. Abby sa prebudila. "Nemohli sme tomu uveriť. Počas niekoľkých dní, týždňov, mesiacov začala chodiť a bola čoraz silnejšia," spomína na zázrak šťastná mamička.

Detský hematológ a onkológ Jacob Wessler, ktorý Abby liečil priznal, že neexistuje žiadne skutočné vysvetlenie pre jej náhle uzdravenie. Postupne jej totiž zlyhávali orgány a jej stav bol veľmi vážny. "Oznámili sme Patty a Joeovi, že nedokážeme už nič urobiť. Predpokladateľným výsledkom bolo, že Abby zomrie," vyjadril sa Wessler.

Rodičia už plánovali dcérin
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/Patty Jessen Furco )

Malá bojovníčka sa nevzdala ani v momente keď už nikto ani len nedúfal. Ako to nazval doktor Wessler, ide o zázračné uzdravenie. Abby jednoducho chcela žiť a nevzdala sa. Potvrdili to aj je slová, ktoré vyslovila po prebudení. "Povedala nám, že toho ešte musí veľa urobiť," prezradila Patty. Od zázračného prebratia prešiel takmer rok. Dnes už 10 – ročné dievča chodí normálne do školy a končí piatu triedu. Žije životom normálneho dievčaťa, je v remisii, dvakrát denne dostáva dávky liekov a jej prognóza zostáva neistá. Dôležité však je, že chce žiť. "Ona jednoducho chce byť normálna, chodiť von s priateľmi a chodiť do školy. Jej chuť do života je jednoducho úžasná," ukončila šťastná Patty.

Viac o téme: ChorobaDievčatkoZázrakUzdravenie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu