Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Temná konšpirácia o útoku v Manchestri: Odhalili vraj vzorec atentátov, kedy príde ďalší?

Útok v Manchestri si vyžiadal 22 mŕtvych. Zobraziť galériu (3)
Útok v Manchestri si vyžiadal 22 mŕtvych. (Zdroj: SITA/AP)

MANCHESTER - Internetoví konšpirátori sa domnievajú, že narazili na súvislosť, ktorá spája väčšinu teroristických útokov v Európe. Ich mrazivá teória sa objavila iba niekoľko hodín po atentáte v Manchestri, ktorý uskutočnil Salman Abedi, 22. mája, po koncerte Ariany Grande vo vstupnej časti haly. Mnohí zlovestnému spojeniu veria a tvrdia, že ďalší masaker by mohol prísť už o niekoľko týždňov - 22. júla.

Prvé FOTO útočníka, ktorý zabíjal v Manchestri: Záhadná cesta Abediho (†22) pred atentátom

Konšpirátori na tento dátum vraj prišli odvodením od predchádzajúcich teroristických činov, ktoré sa udiali v posledných rokoch 22. marca, mája a júla. Či už to bol útok pri Westministri v marci tohto roka alebo útok 22. júla 2016 v Mníchove, 22. marca 2016 v Bruseli, vražda Lee Rigbyho 22. mája 2013 v Londýne a Brievikov masaker 22. júla 2011 v Nórsku.

Temná konšpirácia o útoku
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/AP)

Temná konšpirácia o útoku
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/AP)

Používatelia sociálnych médií podľa portálu mirror.co.uk zdieľajú túto teóriu. "Myslím, že je to viac ako náhoda. Je to šokujúce a desivé," uviedol jeden z nich a dodal: "Takže 22. marec, máj a júl bude strašidelný v každom roku."

Každý, kto má v sebe trochu kritického ducha, ale nad touto teóriou pokrútil hlavou. Útok v Tunisku na pláž s turistami sa uskutočnil 26. júna 2015, útok na klub Bataclan v Paríži 13. novembra 2015, útok na promenáde v Nice 14. júla 2015 atď. Je veľa dátumov, ktoré do tejto konšpirácie akosi nezapadajú.

Viac o téme: AtentátTeroristický útokKonšpiráciaManchester
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu