Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Lavrov poprel akékoľvek rozpravy s Trumpom o odvolávaní šéfa FBI

Donald Trump
Donald Trump (Zdroj: SITA/AP Photo/Susan Walsh)

MOSKVA - Ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov poprel dnes správy, podľa ktorých sa počas minulotýždňovej návštevy Washingtonu zhováral s prezidentom USA Donaldom Trumpom aj o odvolaní riaditeľa amerického Federálneho úradu pre vyšetrovanie (FBI) Jamesa Comeyho.

"Tejto témy sme sa vôbec nedotkli," povedal šéf ruskej diplomacie podľa tlačovej agentúry Interfax novinárom počas návštevy Cypru. Minulotýždňové stretnutie Trumpa s Lavrovom a ruským veľvyslancom v USA Sregejom Kisľakom v Bielom dome vyvolalo kontroverzie, keďže sa objavili správy, že americký prezident hosťom vyzradil citlivé informácie.

Denník The New York Times v piatok uviedol, že Trump na tejto schôdzke hovoril aj o riaditeľovi FBI, ktorého deň pred tým odvolal z funkcie. Prezident sa pritom údajne vyjadril, že po odvolaní "šialeného" Comeyho sa mu "veľmi uľavilo".

Comey dohliadal na vyšetrovanie údajných hakerských útokov Ruska na e-mailové schránky americkej Demokratickej strany, ako aj na ďalšie operácie tajných služieb týkajúce sa vlaňajších prezidentských volieb v USA. Trump vo štvrtok vyhlásil, že neexistovala žiadna "tajná dohoda" medzi jeho volebným tímom a Ruskom.

Viac o téme: Donald TrumpSergej Lavrov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu