Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Do davu na newyorskom Times Square vrazilo v plnej rýchlosti auto, šoféroval bývalý vojak!

Do davu na preplnenom námestí vrazilo auto. Zobraziť galériu (4)
Do davu na preplnenom námestí vrazilo auto. (Zdroj: SITA/AP)

NEW YORK - S autom vrazil dnes do chodcov na Times Square v New Yorku 26-ročný Američan - bývalý príslušník vojenského námorníctva z Bronxu - a jednu 18-ročnú chodkyňu zabil. Uviedla to newyorská polícia s tým, že ho v minulosti už dvakrát zatkla pre šoférovanie pod vplyvom alkoholu alebo inej omamnej látky.

Podľa svedkov Richard Rojas vyzeral byť aj dnes intoxikovaný. Polícia ho zadržala a urobila mu testy na alkohol a drogy. Svedkovia uviedli, že najskôr viedol auto v protismere a potom najmenej tri bloky domov po chodníku, kde zrážal chodcov. Podľa amerických médií išiel rýchlosťou asi 48 kilometrov za hodinu.

Do davu na newyorskom
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA)

Po incidente hospitalizovali 22 zranených, medzi ktorými je aj 13-ročná sestra zabitej chodkyne. Štyria z hospitalizovaných sú v kritickom stave a traja majú vážne zranenia, ktoré ich však neohrozujú na živote. Zvyšných 15 má menej vážne zranenia.

Rojas je vo väzbe. Policajný komisár James O'Neill povedal, že sa nezdá, že by incident mal súvislosť s terorizmom.Starosta New Yorku Bill de Blasio potvrdil, že v tomto štádiu vyšetrovania nič nenaznačuje, že by autohavária z Times Square bola teroristickým činom. Napriek tomu posilnili bezpečnostné opatrenia na významných miestach v meste príslušníci protiteroristickej jednotky.

Do davu na newyorskom
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA/AP)

"Každý len utekal, všetci sa báli o život," citovala televízia CBS News jedného zo svedkov. Stanica tiež zverejnila video, na ktorom niekoľko policajtov na Times Square odvádza mladého muža do policajného auta, zrejme vodiča havarovaného vozidla.

Svedkovia okamžite po incidente zverejnili fotografie a videá z miesta udalosti. Na snímkach je niekoľko ľudí, ktorí ležia na zemi so zraneniami. Na niekoľkých fotkách je aj automobil, ktorý podľa všetkého do davu najazdil a ktorý následne skončil na kovových stĺpikoch chrániacich časť chodníka.

 

K nehode došlo na poludnie v horúci, jasný deň, keď bolo v uliciach množstvo ľudí užívajúcich si pekné počasie. Chodníky v mnohých častiach Times Square a pri okolitých blokoch domov lemujú kovové stĺpiky, ktoré majú zabrániť vo vstupe na chodník autám. 

Viac o téme: DavNew YorkTimes Square
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu