Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Tajné nahrávky s vulgarizmami nie sú všetko: Na Babiša sa chystá špina, má v tom byť Penta!

Andrej Babiš
Andrej Babiš (Zdroj: Facebook)

BRATISLAVA - Česká politická dráma pokračuje. Po stiahnutí demisie premiéra Sobotky a tajných nahrávkach ministra financií so slovenskými koreňmi Andreja Babiša, to nie je zďaleka všetko. Investigatívny novinár totiž prezradil, že sa chystajú ďalšie ťahy proti Babišovi. Čo je však zaujímavejšie, má za tým byť finančná skupina Penta!

Známy investigatívny novinár z Česka Janek Kroupa v krátkom rozhovre pre český Rádiožurnál prezradil, čo v najbližšej dobe môže prekvapiť verejnosť u našich západných susedov. Okrem iného povedal, že dve nahrávky, ktoré diskreditujú Babiša, sú pravé.

"V tejto chvíli môžeme potvrdiť, že nahrávky sú autentické," tvrdí reportér Českého rozhlasu Janek Kroupa, ktorý pátral po pôvode nahrávok s tým, že samotné nahrávky vyrobil sám novinár Přibyl, ktorý sa s Babišom stretol.

Prezradil tiež, že na povrch by mala vyplávať ešte jedna nahrávka. "Už teraz vieme, čo obsahuje ďalšia nahrávka, ktorá má uniknúť. Debatu o tom, že sa pripravujú akési kompromateriály na Andreja Babiša, ktoré by mali pripravovať ľudia okolo Penty a Alojza Lorenca (exveliteľ ŠtB, exspolupracovník Penty - pozn. red.) Mali by sa týkať spolupráce Andreja Babiša s KGB," tvrdí Kroupa.

Ako sa nahrávky dostali von? Kroupa si myslí, že inkriminovaný novinár Přibyl ich mal uložené v počítači, ktorý predal aj s nahrávkami. Tie zrejme omylom v ňom zabudol.

Na ministra financií a najbohatšieho Slováka Andreja Babiša vytiahli kompromitujúce nahrávky pred pár dňami. Na jednej komunikuje s novinárom jeho novín Mladá Fronta dnes, čo a kedy zverejniť. Na druhej nahrávke vulgárne nadáva na svojich politických oponentov. "Sobotka je tá najväčšia sviňa, ktorú som poznal. Zaorálek je neschopný debil, ko*ot. Dlouhý je sku*vený kariérista. Marksová je krava, ktorá nič nerobí a chľastá," hovoril Babiš.

Viac o téme: Andrej BabišPenta
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu