Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Tajomná minulosť Obamu! Nepredstaviteľné odhalenia, ktoré totálne zničia jeho povesť slušáka

Genevieve Cooková a Barack Obama Zobraziť galériu (4)
Genevieve Cooková a Barack Obama

LONDÝN - Nová biografická kniha o bývalom americkom prezidentovi Barackovi Obamovi, ktorá má vyjsť 9. mája, odhaľuje zaujímavé tajomstvá z jeho mladosti. Píše sa v nej o tom, ako sa vyspal so svojou priateľkou Genevieve Cookovou hneď na prvom rande a ona mu neskôr napísala báseň o ich vášnivom sexe. Pár taktiež spolu užíval drogy a po tom, čo sa rozišiel, sa dala dokopy s jeho najlepším kamarátom. Na vysokej škole vraj zvažoval homosexuálny vzťah a dvakrát požiadal o ruku inú priateľku. Svoju budúcu ženu Michelle podviedol so svojou ex počas prvého roku ich vzťahu.

Posledné dni Stalina: Vystrašení lekári sa báli diktátora ZSSR dotknúť, keď zomieral

Kniha s názvom "Rising Star: The Making of Barack Obama" od Pulitzerom oceneného autora Davida Garrowa prináša na 1 078 stránkach informácie, ktoré prekvapia nejedného čitateľa. Venuje sa napríklad jeho vzťahu s pôvodom Austrálčankou Genevieve Cookovou, ktorá opísala ich vzťah aj vo svojich súkromných pamätiach.

Dvojica si padla do oka na silvestrovskej párty v 1983 v New Yorku. V tom čase mala Genevieve 25 a Barack 22 rokov. O dva týždne ju zavolal na rande do svojho bytu na Manhattane, ktorý zdieľal s ďalšími dvomi spolubývajúcimi, a uvaril jej večeru. Rozhovor sa napokon presunul do spálne, kde spolu strávili noc. O pár dní neskôr s ním skončila opäť v posteli a dokonca neskôr napísala báseň, v ktorej ohodnotila jeho posteľné výkony. Údajne nebol sexuálne veľmi nápaditý, no v jej denníku sa vyskytlo aj slovné spojenie "vášnivý sex".

Tajomná minulosť Obamu! Nepredstaviteľné
Zobraziť galériu (4)

Pár tiež užíval drogy a Cooková odhalila, že Obama sa občas nevyhol ani kokaínu. Bol v kontakte so svojimi priateľmi z čas štúdia na Occidental College v Los Angeles, o ktorých povedala, že brali kokaín v oveľa širšom meradle ako Barack, ktorý radšej zostal doma a čítal si knihy. Podľa portálu MailOnline ide o významné odhalenie, pretože Obama sa priznal iba k užívaniu kokaínu, keď bol tínedžer, no pokračoval v tom zjavne aj neskôr.

Biografia uvádza, že dvojica sa rozišla po roku a pol v júni 1985. O pár mesiacov sa Genevieve na večierku po užití extázy vyspala s jeho najlepším priateľom. Keď mu o tom napísala, odpovedal jej, že ho správy o nej a Sohaleovi bolia.

Žiadosť o ruku a dva vzťahy naraz

Podľa knihy zohrala v Obamovom živote dôležitú rolu Sheila Miyoshi Jagerová, do ktorej sa zamiloval v polovici osemdesiatych rokov, keď žil v Chicagu. Ich vzťah rýchlo napredoval a v zime 1986 počas návštevy jej rodičov ju požiadal o ruku. Rodičia sa však obávali, že je na svadbu príliš mladá. Sheila mala 23 a Barack 25 rokov. Zo zásnub teda nič nebolo.

Dvojica zostala spolu a Sheila dnes tvrdí, že si veľmi dobre pamätá, ako sa Barack stal "veľmi veľmi ambicióznym". Už v roku 1987 sníval o tom, ako z neho bude prezident a veril, že sa potrebuje "plne identifikovať ako africký Američan", aby splnil svoje politické ambície. Mať bielu manželku by podľa knihy znamenalo ohroziť svoje vyhliadky.

Sheila Miyoshi Jagerová
Zobraziť galériu (4)
Sheila Miyoshi Jagerová

Napokon sa ich vzťah ocitol v kríze, no aj tak Obama urobil ešte jeden vážny krok. Pred odchodom na Harvard požiadal Sheilu druhýkrát o ruku a chcel, aby odišla s ním. Ona sa však domnievala, že to urobil iba zo zúfalstva, aby ich uchránil pred prípadným odlúčením a nie kvôli skutočnej viere v spoločnú budúcnosť. Druhé odmietnutie však bolo na Baracka priveľa a pár sa aj tak rozišiel.

Obama počas štúdia na právnickej fakulte na Harvarde začal randiť s Michelle, no spisovateľ tvrdí, že sa stále stretával aj s Jagerovou. V podstate mal "dva silné, navzájom sa prekrývajúce vzťahy". Keď sa napokon v roku 1992 s Michelle oženil, prestali navzájom s Jagerovou komunikovať a obmedzili sa na sporadické listy alebo telefonáty.

Obama si nakoniec vzal Michelle
Zobraziť galériu (4)
Obama si nakoniec vzal Michelle

Homosexuálny vzťah

Ešte počas štúdia na Occidental College v Los Angeles mal Barack Obama podľa biografie blízky vzťah s asistujúcim profesorom Lawrenceom Goldynom. Bol jedným z prvých homosexuálov, s ktorým sa dostal do kontaktu a priatelili sa aj mimo triedy. Obama sa údajne nebál toho, že ho ľudia budú vidieť, ako sa s ním stretáva.

O tri roky neskôr vraj Obama v liste svojej prvej intímnej priateľke napísal, že zvažoval homosexuálny vzťah, ale napokon sa definitívne rozhodol, že vzťah s rovnakým pohlavím je menej podnetný a náročný, ako rozvíjanie vzťahu s opačným pohlavím.

Lawrence Goldyn
Zobraziť galériu (4)
Lawrence Goldyn

David Garrow, napísal aj životopis Martina Luthera Kinga, za ktorý získal Pulitzerovu cenu a pravidelne prispieva do denníkov The New York Times a The Washington Post. Obamovci sa k tvrdeniam zverejneným v knihe zatiaľ verejne nevyjadrili.

Viac o téme: Barack Obama
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu