Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

MIMORIADNA SPRÁVA Ruská špionážna loď sa potápa pri Bospore

Ruská loď Liman (vpravo)
Ruská loď Liman (vpravo) (Zdroj: Twitter)

BRATISLAVA - Úzky prieliv pri Bospore bol svedkom napätej situácie. Ruská prieskumná loď sa zrazila s prepravnou loďou a začala sa potápať. Okamžite nasledovala záchranná akcia.

Ako informovala ruská tlačová agentúra TASS. Pátracia loď ruskej Čiernomorskej flotily Liman sa zrazila s ďalšou loďou plaviacou sa pod vlajkou afrického Toga. Agentúru o tom informovalo ruské ministerstvo obrany. Loď sa začala potápať. Námorníkov museli zachraňovať turecké pobrežné hliadky.

Liman

More:
http://tass.com/world/943558

Všetkých 78 námorníkov sa podarilo zachrániť. V bezpečí sú aj členovia posádky nákladnej lode. Ruské plavidlo sa po zrážke nakoniec potopilo. "V súčasnosti je všetkých 78 námorníkov lode, ktorá sa zrazila s dopravnou loďou, v bezpečí. Nikto nechýba ani nikto nezomrel," potvrdil jeden z tureckých predstaviteľov ruskej agentúre.

K zrážke došlo pri pobreží Istanbulu, približne 40 kilometrov severozápadne od Bosporskej úžiny. Všetkých zachránených naložili na dve turecké lode. Prepravná loď mala prevážať chovné zvieratá a dobytok. Dôvod zrážky je zatiaľ neznámy, no TASS špekuluje o hustej hmle.

Viac o téme: LodeRuskoBospor
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu