Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Dráma pri zatýkaní extrémistu: Prestrelka, zranení dvaja francúzski policajti

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP)

PARÍŽ - Dvaja príslušníci francúzskej polície utrpeli dnes zranenia, keď v meste Saint-Benoit na ostrove Réunion zatýkali muža podozrivého z islamistickej radikalizácie.

Podľa policajného zdroja podozrivý muž kládol pri svojom zatýkaní odpor. Policajti na jeho streľbu odpovedali, pričom ho vážne zranili. Momentálne je muž hospitalizovaný. Policajti utrpeli ľahké zranenia a ich život nie je ohrozený. Podozrivým je asi 20-ročný muž, ktorý na islam konvertoval len nedávno. Polícia sa oňho začala zaujímať na základe jeho komentárov na internete, v ktorom schvaľoval terorizmus.

Počas následnej prehliadky v mužovom bydlisku polícia našla komponenty, ktoré sa využívajú pri domáckej výrobe výbušných zariadení. Prípadom sa zaoberá prokuratúra v Paríži, ktorá sa špeciálne venuje kauzám súvisiacim s terorizmom.

K prestrelke na ostrove Réunion došlo týždeň po tom, ako bol počas prestrelky na Elyzejských poliach v centre Paríža smrteľne zranený jeden policajt. Ďalší dvaja policajti boli pri útoku zranení. K zodpovednosti za útok sa prihlásila džihádistická organizácia Islamský štát.  K útoku došlo tesne pred prvým kolom prezidentských volieb. V súvislosti s voľbami boli vo Francúzsku výrazne posilnené bezpečnostné opatrenia. V krajine pritom od novembra 2015 platí výnimočný stav vyhlásený po sérii teroristických útokov v Paríži.

Ostrov Réunion je jedným zo zámorských departementov Francúzska. Je jedným z najvzdialenejších regiónov EÚ: leží v Indickom oceáne asi 200 kilometrov juhozápadne od ostrova Maurícius a východne od ostrova Madagaskar.

Viac o téme: StreľbaFrancúzskoRéunion
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu