Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Hororové FOTO tragédie na českej D1 pri Brne: Pri hromadnej nehode zahynul Slovák (†50)

Nehoda na českej diaľnici D1
Nehoda na českej diaľnici D1 (Zdroj: Foto: FB/Kamionisti sa za svoj stroj nehanbia)

BRNO - Včera sa na českej diaľnici D1 pri Brne stala hromadná nehoda štyroch nákladných áut a dodávky. Zahynul pri nej vodič (†50) zo Slovenska. Doprava bola na niekoľko hodín ochromená.

Nešťastie sa stalo predpoludním, jeden človek zomrel, nikto ďalší sa nezranil, potvrdila hovorkyňa českých policajtov Štěpánka Komárová.   

Pri nehode zahynul vodič zo Slovenska

Pri hromadnej havárii zomrel päťdesiatročný vodič dodávky pôvodom zo Slovenska, uviedla Komárová. "Pacienta sme po vyslobodení resuscitovali, ale resuscitácia bola, bohužiaľ, ukončená ako neúspešná," povedala hovorkyňa záchranárov Hedviga Kropáčková. Vodiča dodávky vyslobodzovali hasiči pomocou hydraulickej sady. Zaistili tiež vozidlá proti požiaru a zasypali uniknutú prevádzkovú kvapalinu. "O 12:45 odovzdal veliteľ zásahu miesto Polícii ČR a jednotky sa vrátili na základne," uviedol ich hovorca Jaroslav Mikoška. 

Príčinu, ani výšku škody zatiaľ policajti neurčili. Potrvá to dlhšie, uviedla Komárová s poukazom na závažnosť nehody a počet havarovaných vozidiel. Polícia dopravu celé dopoludnie odkláňala. Na diaľnici sa vytvorila niekoľkokilometrová kolóna začínajúca pri zjazde na Viedeň. Ťažko zjazdné boli aj cesty v Slatine a okolí.

Ďalšia nehoda na D1

Dopoludnia prevádzka na D1 o kilometer ďalej asi hodinu stála kvôli vyslobodzovaniu nákladného auta, ktoré sa po nehode obrátilo na strechu. Polícia dopravu odkláňala rovnakým spôsobom. Vodičovi (53) zasahujúci policajti pri dychovej skúške namerali 0,5 promile alkoholu.

Viac o téme: NehodaTragédiaD1Brno
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu