Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Talianska rodina prijala migranta (29): Po deviatich rokoch prišla zdrvujúca správa

Mouner El Aoual Zobraziť galériu (5)
Mouner El Aoual (Zdroj: Carabinieri ROS, torino.repubblica.it)

RABAT - Talianska rodina sa pred deviatimi rokmi ujala migranta z Maroka, ktorému poskytla nielen strechu nad hlavou, ale aj jedlo, ošatenie a všetko potrebné pre príjemný život bez práce. Bohužiaľ, mladík sa svojim dobrodincom odvďačil najhorším možným spôsobom. V pondelok ho podľa medializovaných informácií v Turíne zatkla špeciálna jednotka (ROS) za to, že plánoval teroristické útoky v krajine a bol označený za "mimoriadne nebezpečného".

Migrant znásilnil ženu len 11 dní po príchode do Británie: Predtým ho pustili z väzenia v Rumunsku

Nelegálny marocký migrant Mouner El Aoual (29) žil s talianskou rodinou v Turíne deväť rokov, počas ktorých sa mu darilo udržiavať svoje aktivity v tajnosti. Hostitelia nevenovali pozornosť tomu, čo robil na internete a s kým si písal, aj keď niektoré z telefónnych čísel, ktoré používal, patrili im. 

Žena (66) so synom (25), ktorí mu poskytli domov, sú z jeho konania zhrození. "Nech ho Boh potrestá. Dali sme mu strechu, posteľ, a takto nás zradil," vyjadrila sa pre torino.repubblica.it El Aoualova náhradná matka, podľa ktorej sa k nej vždy správal láskavo. Pomohol jej s nákupom alebo išiel vyvenčiť psa. "Je to bodnutie do srdca," dodala.

Žena, ktorá sa ho ujala
Zobraziť galériu (5)
Žena, ktorá sa ho ujala  (Zdroj: Carabinieri ROS, torino.repubblica.it)

Dvojitá tvár mladíka bola prekvapením aj pre susedov, podľa ktorých bol vždy priateľský a ochotný. Nepôsobil nijakým zvláštnym dojmom.

Prívrženec Daeš

Maročan bol veľmi aktívny na Facebooku pod nickom Saladin. Zatknutie sa uskutočnilo po tom, ako FBI informovala taliansku policajnú službu o tom, že príslušná osoba bola v kontakte s teroristickými zložkami pomocou aplikácie "Zello" pod pseudonymom "ibn dawala7", čo v preklade znamená "syn štátu 7".

Talianska rodina prijala migranta
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Carabinieri ROS, torino.repubblica.it)

Podľa sudcu je zadržiavaná osoba "mimoriadne nebezpečná", a to nielen preto, že verejne obhajovala "zabíjanie neveriacich a podporovanie ideológie Daeš", ale skutočne plánovala vykonať to, o čom hovorila.

Talianska tlačová agentúra ANSA uviedla, že podozrivý na chatoch oslavoval a podporoval teroristické útoky po celej Európe, najmä v Berlíne, vo Francúzsku a vo Švédsku, a nedávno sa pokúsil regrutovať ľudí, ktorí mu pomôžu pri jeho útoku v Taliansku.

Talianska rodina prijala migranta
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Carabinieri ROS, torino.repubblica.it)

"Nech žije Abu Bakr al-Bagdádi, prisahám mu vernosť za každých okolností. Je to môj kalif, pretože si to zaslúži," napísal vo februári. Tiež publikoval podľa portálu torino.repubblica.it materiál o bojových technikách, vraždení, oklamaní policajných kontrol a o tom, ako sa správať v západných krajinách, aby ste sa stali "neviditeľnými".

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu