Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Hanba Slováka Vlada (40) v Rakúsku: Vlámal sa do bytu lyžiarskej hviezdy a spal v jej posteli

Vlada odsúdili na tri roky za mrežami. Zobraziť galériu (2)
Vlada odsúdili na tri roky za mrežami. (Zdroj: reprofoto: Heute.at)

VIEDEŇ - Krajinský súd vo Viedni v utorok poslal na tri roky do väzenia štyridsaťročného Slováka Vladimíra O., ktorý sa okrem iného vlani v lete v Kitzbüheli vlámal do bytu bývalej nemeckej lyžiarky Marie Höflovej-Rieschovej. Rozsudok ešte podľa agentúry APA nie je právoplatný, pretože štátne zastupiteľstvo oznámilo, že sa proti nemu odvolá. Zdá sa mu totiž príliš mierny.

Patrik (18) chcel nový život v Anglicku, všetko sa zvrtlo: Hanba Slovákom, deportácia domov

Lupič vlani 8. augusta s pomocou rebríka vyliezol na balkón tirolského bytu a cez otvorené balkónové dvere sa dostal dovnútra. Majitelia vtedy boli mimo Tirolska.

Páchateľ sa zjavne v byte bývalej lyžiarskej hviezdy a jej manžela Marcusa Höfla cítil veľmi dobre. Ľahol si totiž do postele a zaspal, uviedla APA. "Prenocoval som tam. Bola mi zima," priznal muž súdu.

Maria Höflová-Rieschová
Zobraziť galériu (2)
Maria Höflová-Rieschová  (Zdroj: wikipedia/Christian Jansky )

Keď na druhý deň byt opúšťal, vzal si so sebou podľa obžaloby oblečenie, kufor a slnečné okuliare v celkovej hodnote 10-tisíc eur. Muž tvrdil, že ukradol len jednu zimnú bundu. Na stopu lupičovi polícia prišla vďaka DNA, ktorú zanechal na uteráku.

Muž bol už skôr šesťkrát trestaný. Vlani v októbri bol na základe európskeho zatykača zadržaný na Slovensku a vydaný do Rakúska, kde sa prinajmenšom od augusta roku 2011 vlúpaval do bytov, kancelárií a obchodov.

Dohromady bol uznaný vinným v 14 bodoch obžaloby spojených s lúpežami. Muž sa k väčšine z nich priznal a ako motív uviedol svoju drogovú závislosť.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu