Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Muž (†41) zomrel na pohotovosti: Desiatky minút ho ignorovali, strohé slová lekárov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

GDYŇA - Paweł Zagarów z poľského mesta Gdyňa mohol ešte žiť, myslí si rodina otca dvoch detí. Na pohotovosť doviezla 41-ročného muža s podozrením na infarkt sanitka. Napriek ohrozeniu života ho ale lekári ignorovali až do momentu, kým nezomrel na podlahe. Zmohli sa len na strohé konštatovanie.

Paweł Zagarów pracoval 8. apríla poobede v záhrade. Okolo 16. hodiny sa začal sťažovať manželke, že sa necíti dobre. Tá vzápätí zavolala sanitku, ktorá jej manžela odviezla na pohotovosť. Pomoc však neprebehla tak, ako manželka čakala.

Veľká reforma zdravotníctva naberá na obrátkach: Najväčšie zmeny systému - pokuty, poplatky

Záchranári posadili na pohotovosti pacienta na lavičku a povedali mu, aby čakal, kým sa dostane na rad a lekár sa mu bude venovať. Čakanie však trvalo neznesiteľných 40 minút, po ktorých muž omdlel a prestal dýchať. Až vtedy k nemu dobehol ansámbel zdravotníkov, ktorí sa ho pokúšali ratovať. Márne. Paweł zomrel a ostali po ňom dve deti, o ktoré sa teraz bude musieť postarať manželka.

Vraj mal smolu

Ako sa pre Fakt.pl vyjadril Mieczysław Zagarów, otec Pawła, rodina prežila najťažšiu Veľkú noc v živote. Nikto nečakal, že otec dvoch detí zomrie na pohotovosti, kde mu mali poskytnúť tú najlepšiu prvú pomoc. Ako ďalej povedal otec umretého, lekári sa po smrti jeho syna vyjadrili, že „mal smolu“.

K podobnej tragédii došlo v nemocnici v Gdyni minulý rok v apríli, keď na pohotovosť doviezli 63-ročnú Ewu so silnými bolesťami brucha. V čakárni však po príchode musela sedieť niekoľko hodín, počas ktorých ju rozsiahly zápal pripravil o život. Žena v agónii umierala šesť hodín. Manžel pacientky nemocnicu zažaloval, ale vyšetrovanie ešte nebolo ukončené.

 

 

 

Viac o téme: NemocnicaPohotovosťInfarkt
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu