Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Reportéri v Paríži nakrútili zvuky streľby: VIDEO Paniky, skryte sa, kričala polícia!

Teroristický útok v Paríži vyrobil paniku Zobraziť galériu (3)
Teroristický útok v Paríži vyrobil paniku (Zdroj: youtube/bbc)

BRATISLAVA - Streľba a potom panika. Britský televízny štáb sa musel so zapnutou kamerou urýchlene skryť z po tom, čo bolo počuť zvuky podobné streľbe. Policajti okamžite začali evakuáciu, no nakoniec sa z toho vykľulo úplne niečo iné, ako muži zákona predpokladali.

V momentoch po útoku v Paríži sa na mieste nachádzal aj štáb britskej spravodajskej televízie BBC. V čase, keď situáciu nakrúcali na kameru, boli počuť zvuky podobné streľbe zo zbrane. Tie si policajti vysvetlili ako výstrely a začali evakuovať ľudí. Aj na zmienený televízny štáb kričali, aby sa skryli.

Reportéri v Paríži nakrútili
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: youtube/bbc)

Reportérka práve robila reportáž o útoku, keď zazneli zvuky. „Ľudia v centre Paríža boli príliš vystrašení na to, aby vyšli na ulicu, napätie je hmatateľné,“ hovorila na videu reportérka. Prítomní policajti začali následne kričať na štáb, aby sa skryli. Ako sa však neskôr ukázalo, nešlo o nebezpečnú streľbu. Britské médiá nešpecifikovali, odkiaľ zvuky pochádzali.

Pozrite si nakrútené VIDEO reportérov

Paríž

Televízia BFMTV dnes informovala, že štvrtková prestrelka na Champs-Elysées bola jedenástou teroristickou akciou od roku 2012, ktorej terčom sa stali francúzski policajti alebo vojaci.

Avenue de Champs-Elysées je symbolom Francúzska. Nachádzajú sa tam obchody prestížnych značiek, úrady, sídla firiem a je vyhľadávaným cieľom turistov. Ide o oblasť Paríža, kde vždy platia prísnejšie bezpečnostné opatrenia.

Dnes nadránom sa na Elyzejských poliach obnovila premávka a v obvyklom režime pracuje aj metro. Dopoludnia tam otvoria aj všetky obchody, kaviarne, reštaurácie a banky. Bezprostredne po prestrelke bola polícia celú oblasť uzavrela. Policajti do neskorej noci skúmali miesto činu vrátane auta, ktorým tam prišiel páchateľ útoku.

Viac o téme: Terorizmusútok BBCParíž
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu