Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Teroristický útok v Paríži: Pri prestrelke zomreli dvaja policajti, útočník je na úteku!

Streľba sa odohrala na bulvári Champs-Élysées v Paríži. Zobraziť galériu (4)
Streľba sa odohrala na bulvári Champs-Élysées v Paríži. (Zdroj: SITA/AP)

PARÍŽ - Dvaja policajti boli dnes večer zabití pri streľbe na bulvári Champs-Élysées v Paríži. Podľa parížskej polície išlo s najväčšou pravdepodobnosťou o teroristický čin, na ktorom sa podieľali najmenej dvaja útočníci. Jeden z nich je podľa denníka Le Parisien na úteku, ďalšieho polícia zastrelila.

Zabitý strelec bol podľa Reuters polícii z minulosti známy. Bezpečnostné zložky teraz prehľadávajú jeho bydlisko. Bližšie podrobnosti o incidente zatiaľ nie sú k dispozícii.

Streľba sa odohrala na
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA/AP)

Policajné odbory podľa Reuters na twitteri uviedli, že policajt bol zastrelený v aute, ktoré čakalo na zelenú. Útočník bol podľa nich vo voze, ktorý prechádzal okolo, a policajtov si ako terč zvolil zámerne.

Krátko po incidente sa ozvala streľba na mieste nie príliš vzdialenom od Champs-Élysées, uviedla agentúra Reuters. Bližšie podrobnosti však zatiaľ nie sú známe.

Teroristický útok v Paríži:
Zobraziť galériu (4)

Parížska policajná prefektúra na twitteri vyzvala, aby sa ľudia bulváru a jeho okoliu vyhli. Nad miestom streľby nízko prelietava vrtuľník, uvádza agentúra Reuters.

V prezidentskom paláci podľa francúzskych médií mimoriadne zasadajú prezident Francois Hollande, premiér Bernard Cazeneuve a ich najbližší spolupracovníci.

K incidentu došlo tri dni pred nedeľňajším prvým kolom francúzskych prezidentských volieb, ktorých zásadným témou je bezpečnosť a teroristická hrozba. V celom Francúzsku platia sprísnené bezpečnostné opatrenia.

 

Viac o téme: Streľbaútok ParÍž
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu