Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Záhadná smrť Slovenky (†32) v talianskom jazere: Po dvoch rokoch zvrat vo vyšetrovaní

Anna Schniererová Zobraziť galériu (2)
Anna Schniererová (Zdroj: polícia)

IVREA - Od mysterióznej smrti slovenskej modelky Anny Schniererovej v Taliansku uplynuli už takmer dva roky a vyzeralo to, že polícia pri jej vyšetrovaní veľmi nepokročila. Ženu, ktorú našli utopenú v jazere bývalého lomu Strambini, mohol totiž niekto zavraždiť. Teraz sa prokuratúra zamerala na nového podozrivého a viac svetla do prípadu by mali vniesť toxikologické skúšky na určenie krvi na striekačke, ktorá sa našla blízko tela obete.

Dcéra britského milionára, ktorého zavraždila Slovenka Kukučová: Jedna vec mi trhá srdce

Podľa talianskych médií viedla Anna dvojitý život. V poslednom čase poskytovala eskort a živila sa ako spoločníčka. Na sociálnej sieti vystupovala pod menom Ninna. Bola zasnúbená so starším mužom a spočiatku pracovala ako modelka. Koncom júla 2015 sa pokúsila o samovraždu. Skočila z útesu, dopadla do kríkov, no podarilo sa ju zachrániť. Pred smrťou viditeľne schudla a očividne ju niečo trápilo.

Bezvládne telo našli v rybníku bývalého lomu Strambini 30. augusta 2015. Približne po dvoch týždňoch od hrozného objavu koroneri odhalili na jej rukách stopy po dvoch vpichoch injekčnou striekačkou. Polícia uviedla, že vpichy vznikli krátko pred smrťou. Pracovali preto s verziami, že buď brala Anna drogy, alebo ju niekto omámil.

Anna Schniererová
Zobraziť galériu (2)
Anna Schniererová  (Zdroj: Foto: Facebook, Polícia)

Posledný, s kým nebohú ženu videli živú, bol 44-ročný strážca lomu z Druenta. Svedkovia vypovedali, že ich videli deň pred tragédiou odchádzať spolu z podniku. Po tom, čo si vypili, sa vybrali k nemu do domu len pár metrov od rybníka, uviedol portál quotidianovenaria.it.

Podľa vyšetrovateľov sa mohol pokúsiť o pohlavný styk s obeťou a kvôli tomu ju nadrogovať. Podozrivý ale tvrdí, že Anna veľa pila a keďže bolo vonku horúco, trvala na tom, že sa pôjde vykúpať. Po tom, čo sa pohádali, z domu odišiel a keď sa vrátil, našiel Slovenku už mŕtvu. S jej smrťou vraj nemá nič spoločné.

Odborníci musia teraz určiť či vpichy na ruke obete spôsobila injekčná striekačka, ktorá sa našla blízko miesta činu. Ak by sa im podarilo objaviť nejakú súvislosť, možno by konečne rozlúskli zamotaný prípad, ktorého vyšetrovanie je zahalené od začiatku rúškom tajomstva. Rodina sa už rozhodla podať občianskoprávnu žalobu.

Viac o téme: Anna Schniererová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu