Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Počasie vážne komplikuje ľuďom život: V Bavorsku sneží, v Taliansku narazila loď do skál

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP)

LANDSHUT - Rozmary počasia sprevádzané hustým snežením a poľadovicou spôsobili dnes na diaľnici A92 pri Landshute v nemeckej spolkovej krajine Bavorsko sériu dopravných nehôd a dočasné uzavretie autostrády v smere na Deggendorf v plnom rozsahu.

Pre hasičov a policajtov to znamenalo plné ruky práce, informoval Bavorský rozhlas (BR). Podľa rovnakého zdroja došlo na úseku s dĺžkou iba asi 500 metrov k štyrom dopravným nehodám za účasti 11 vozidiel. Pri kolíziách sa zranilo najmenej sedem ľudí. Dopravná polícia varovala motoristov pred poľadovicou na spomínanej komunikácii, ktorá však dnes popoludní nebola jedinou, kde došlo k zrážkam viacerých motorových vozidiel.

Sedem automobilov sa dostalo do série nehôd na diaľnici A3 v bavorskom okrese Passau v smere do Rakúska. Tu utrpela ľahšie zranenia iba jedna osoba.  Kolóny, ktoré sa vytvorili v oboch lokalitách, majú niekoľko kilometrov.

Silný vietor a vysoké vlny zapríčinili náraz plachetnice do skál

Dvaja ľudia prišli o život a ďalší dvaja sú zatiaľ nezvestní po tom, čo dnes plachetnica narazila neďaleko prístavu Rimini v dôsledku nepriaznivého počasia do skál. Na palube plavidla bolo celkovo šesť ľudí, dve osoby sa vlastnými silami zachránili, vyplýva z informácií talianskych médií. Vlny v okolí Rimini dosahovali v dôsledku silného vetra výšku až niekoľkých metrov, čo výrazne sťažuje i práce záchranárov. Studený vietor v oblasti dosahuje rýchlosť až 90 kilometrov za hodinu. O štátnej príslušnosti, pohlaví ani veku poškodených zatiaľ nie sú známe žiadne podrobnosti.

Viac o téme: PočasieSneženiePredpoveďTalianskoBavorsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu