Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Českom otriasa veľká tragédia: Matka s dcérou našli v saune hroznú smrť!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Thinkcstock.com)

JIČÍN - Saunovanie si zvyčajne ľudia spájajú s relaxom a oddychom. Okrem iného sa považuje táto činnosť za prospešnú pre naše zdravie. V prípade matky a dcéry tomu bolo inak. Pobyt v rozhorúčenej miestnosti ich stál život. Dôvod, prečo prišlo k tragédií je zarážajúci.

Biela sobota sa v českom meste Jičín zmenila na tragickú. Matka (†65) so svojou dcérou (†45) sa rozhodli pre relax v saune u svojich známych. Ženy boli preč dlhšiu dobu a to sa majiteľke sauny nepozdávalo. Vybrala sa teda skontrolovať situáciu. Pohľad, ktorý sa jej naskytol je nezávideniahodný. Ako potvrdila hovorkyňa policajtov Iva Kormošová, ženy ležali bez známok života na zemi.

Na miesto nešťastia boli okamžite privolaní záchranári a policajti. Žiaľ, ženám sa už nedalo pomôcť. Matka s dcérou pravdepodobne zomreli po tom, čo bol ich organizmus dlhodobo vystavený vysokej teplote. Upadli do bezvedomia a následne prišlo k zástave obehu. "Privolaní záchranári mohli už len skonštatovať smrť," informovala Kormošová.  

Českom otriasa veľká tragédia:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Thinkcstock.com)

Prvotné zistenia poukazujú na nešťastnú náhodu. V saune sa pravdepodobne zlomila kľučka a ženy sa z nej nedokázali dostať von. Neprestali však bojovať a snažili sa rozbiť okienko vo dverách, no neúspešne. Polícia nateraz vylúčila cudzie zavinenie. "Kriminalisti nariadili súdnu pitvu. Vyšetrovanie je ešte len na začiatku, preto nie je možné bližšie kvalifikovať prípadný trestný čin," vysvetlila Kormošová.

 

Viac o téme: TeploSaunaSmrťČR
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu