Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Streľba na škole v americkom San Bernardine: Útočník zastrelil učiteľku a potom seba!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

SAN BERNARDINO - Na základnej škole v kalifornskom San Bernardine sa dnes odohrala streľba, pri ktorej zahynuli dvaja dospelí a dvaja žiaci utrpeli zranenia. Na twitteri to oznámil šéf miestnej polície Jarrod Burguan s tým, že prípad je podľa všetkého vraždou a následnou samovraždou. Škola spresnila, že medzi obeťami je učiteľka.

Incident na základnej škole North Park sa podľa Burguana odohral v triede. Dodal, že polícia teraz okolie prehľadáva, žiadne ďalšie nebezpečenstvo ale nepredpokladá.

Hovorca sanbernardinského školského okresu Maria Garciová udalosť označila za prípad rodinných sporov. O zdravotnom stave dvojice zranených detí nie sú informácie. AP uviedla, že ich do nemocnice prepravil vrtuľník.

Dnešný incindent postihol základnú školu North Park, ktorá tesne susedí s kampusom Kalifornskej štátnej univerzity. Univerzita medzitým vyhlásila poplach a nariadila študentom a učiteľom, aby sa ukryli.

Kalifornské San Bernardino bolo v decembri 2015 dejiskom teroristického útoku, pri ktorom americký radikál pakistanského pôvodu Syed Farook so svojou ženou zastrelili 14 ľudí. Obaja pri čine zahynuli.

Viac o téme: ŠkolaStreľbaUSASan Bernardino
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu