Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Polícia v Izraeli zastrelila nebezpečného útočníka: Útočil nožom na židov a policajta

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

JERUZALEM - Izraelská polícia zastrelila Palestínčana, ktorý dnes v Starom meste Jeruzalema nožom zaútočil na troch ľudí.

Hovorkyňa izraelskej polície Luba Samriová podľa agentúry AP spresnila, že Palestínčan najprv v jeruzalemskom Starom meste pobodal dvoch mladých židov. Na úteku pred políciou, ktorá ho začala prenasledovať, zaútočil ešte aj na policajta. Zasahujúce bezpečnostné zložky útočníka následne smrteľne postrelili.

Samriová dodala, že obete útoku chladnou zbraňou utrpeli stredne ťažké zranenia. Ide o posledný zo série útokov Palestínčanov na izraelských civilistov alebo príslušníkov bezpečnostných zložiek, ktorá sa začala v septembri roku 2015.

Palestínčania doteraz zabili 41 Izraelčanov a dvoch Američanov, ktorí boli v Izraeli na návšteve. Väčšina týchto útokov bola spáchaná nožom. Izraelské bezpečnostné zložky za rovnaký čas zlikvidovali najmenej 241 Palestínčanov, z ktorých väčšina bola identifikovaná ako páchatelia útokov na Izraelčanov. 

Izrael vidí za krviprelievaním palestínsku vzburu, avšak Palestínčania tvrdia, že tieto násilnosti sú aj dôsledkom ich frustrácie zo zmrazeného mierového procesu a už niekoľko desiatok rokov trvajúcej izraelskej okupácie palestínskych území.

Viac o téme: StreľbaPolícia Izrael
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu