Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Prvý tohtoročný adept na najhlúpejšiu smrť je Čech (†30)! Neuveríte, na čom sa spustil zo svahu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Foto: HZS)

ŠPINDLEROV MLYN - Riskantná jazda na svahu sa, žiaľ, stala 30-ročnému mužovi z Česka osudnou. V noci na dnes sa pustil na netradičnom prostriedku. Zábava ale dopadla najhoršie ako mohla. Jazdu na matraci ukončila smrť.

Krátko po polnoci sa ponáhľali záchranári spolu s lekárom zo základne Vrchlabí na pomoc tridsaťročnému mužovi, ktorý sa ťažko zranil v areáli Svätý Peter v Špindlerovom Mlyne v Česku. "Podľa prvých informácií z miesta muž údajne schádzal zo svahu na matraci, ktorý má paradoxne stlmiť prípadný náraz lyžiarov do prekážky. Jazdu ale nezvládol a vo vysokej rýchlosti úplne nekoordinovane narazil do konštrukcie tribúny," opísal Ivo Novák, hovorca Zdravotníckej záchrannej služby Královohradeckého kraja.  

Zranenému mužovi, ktorý bol po nehode v bezvedomí, poskytli prvotné ošetrenie privolaní horskí záchranári. Okamžite ho spoločne so svedkami nešťastia začali resuscitovať. "Po príchode posádok záchrannej služby zdravotníci rozšírili základnú resuscitáciu o využitie všetkých potrebných liekov a prístrojového vybavenia. Napriek všetkému úsiliu všetkých zúčastnených záchranárov sa ale nepodarilo obnoviť činnosť srdca zraneného muža a zasahujúci lekár musel konštatovať jeho smrť," uviedol Novák.


Prečítajte si aj:

Lyžovačka s tragickým koncom: Dievča (†11) podľahlo ťažkým zraneniam po náraze do stromu


Záchranári upozorňujú na nebezpečenstvo jazdy zo svahu na rôznych športových náčiniach a pomôckach, ktoré na to nie sú určené. V minulosti boli zaznamenané smrteľné nehody pri jazde z kopca napr. na rafte, člne, a pod. Dokážu totiž cestou z kopca vyvinúť značnú rýchlosť, pričom je veľmi ťažké až nemožné ich riadiť alebo brzdiť.

Viac o téme: MatracŠpindlerov Mlyn
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu