Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Vodič riskoval vlastný život, VIDEO šialenstva: Vošiel na koľajnice, kde ho uväznili závory

Nákladiak uviezol na železničnom priecestí
Nákladiak uviezol na železničnom priecestí (Zdroj: Foto: YT/TýdeníkPolicie)

PARDUBICE - Len o chlp unikol katastrofe. Vodič vošiel s nákladným autom na koľajnice, keď už blikalo červené svetlo. Na priecestí ho doslova uväznili závory. Pozrite sa, ako sa s vypätou situáciou popasoval. Incident zachytili kamery.

Situácia sa odohrala na päťkoľajovom železničnom priecestí v českej obci Uhersko ešte koncom minulého roka. Na tomto úseku trvá zhruba 30 sekúnd, kým od začiatku výstražného svetelného znamenia padnú závory nadol. Napriek tomu odvážny vodič nákladného auta vošiel na trať v okamihu, keď tesne za ním začali závory klesať. "Vodič začal zmätkovať, cúval, potom prešiel dopredu na druhú stranu priecestia, vystúpil z vozidla a snažil sa závoru manuálne zdvihnúť. Okamžite naskakoval do auta, ale v tom momente závora znova spadla. Toto opakoval druhýkrát, ale to už za ním pravdepodobne 160 kilometrovou rýchlosťou prešla vlaková súprava Pendolino," opísala hovorkyňa českých policajtov Eva Maturová. 


Prečítajte si aj:

Policajti stáli v kolóne pred priecestím a zrazu stuhli od hrôzy: VIDEO šialenstva motorkárov


Muž mal obrovské šťastie, vlak totiž prechádzal po koľaji, kde s autom nezasahoval. Pri vodičovi stáli doslova všetci svätí. Silný náraz s vlakovou súpravou by neprežil. 

Pozrite si video, ktoré situáciu zachytáva. 

Prípadom sa zaoberala polícia. Ako informujú novinky.cz, prokurátor na základe videozáznamu usúdil, že nejde o trestný čin, ale o priestupok. Prípad tak policajti odovzdali správnemu orgánu, ktorý za priestupok môže vodičovi uložiť pokutu vo výške 5 tisíc českých korún (185 eur) a sedem trestných bodov. 

Viac o téme: KamiónPriecestiePardubice
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu