Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Kritické poznámky smerom na vládu Orbána: Správa sa, ako keby sme boli veľmoc

Viktor Orbán
Viktor Orbán (Zdroj: SITA)

BUDAPEŠŤ - Vláda premiéra Viktora Orbána sa správa tak, ako keby bolo Maďarsko veľmocou, povedal dnes pre komerčnú televíziu ATV bývalý ľavicový minister zahraničných vecí László Kovács. Reagoval tým na časté kritické vyhlásenia predsedu vlády adresované nielen Bruselu.

"Ak niektorá krajina chce proti niečomu neustále bojovať, tak medzinárodné spoločenstvo ju bude považovať skôr za úbohú," povedal Kovács, ktorý bol päť rokov aj eurokomisárom. Orbán pred týždňom kritizoval rozhodnutie Európskeho súdu pre ľudské práva (ESĽP) v Štrasburgu, na základe ktorého musí Budapešť zaplatiť po 10.000 eur dvojici migrantov z Bangladéša.

Podľa ESĽP boli títo migranti v Maďarsku zadržiavaní v podmienkach pripomínajúcich väzenie. Premiér označil tento verdikt za výsledok "súhry prevádzačov, bruselských byrokratov a organizácií financovaných zo zahraničia". Bývalý šéf maďarskej diplomacie k tomuto prípadu podotkol, že je zarážajúce, že terajšia maďarská by bola schopná sa pustiť aj do boja proti ľudským právam.

Viac o téme: Viktor OrbánLászló Kovács
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu