Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Toto je obeť útoku v Londýne: FOTO milovanej matky (†42) dvoch detí, ktorú zrazil útočník

Útočník zabil matku dvoch detí. Zobraziť galériu (5)
Útočník zabil matku dvoch detí. (Zdroj: fb, TASR/AP)

LONDÝN - Stredajší teroristický útok v Londýne si podľa opravenej bilancie vyžiadal popri zabitom útočníkovi ďalších troch mŕtvych. Dnes to oznámil šéf protiteroristického oddelenia metropolitnej polície Mark Rowley. Jednou z obetí je aj mamička dvoch detí Aysha Fradeová.

FOTO Hrdina z Londýna: Politik zachraňoval život, jeho brat zahynul pri teroristickom útoku

Zabitým policajtom bol 48-ročný Keith Palmer, ktorý v bezpečnostných zboroch slúžil 15 rokov. O ďalších dvoch civilných obetiach hovoril Rowley ako o mužovi, päťdesiatnikovi, a žene, štyridsiatničke, rôznych národnosti.

Podľa denníka The Guardian je jednou z obetí 42-ročná Aysha Fradeová, ktorej rodina žije v Španielsku. Fradeová v Londýne pracovala ako učiteľka španielčiny na vysokej škole. Podľa španielskych médií bola Fradeová držiteľkou britského pasu a v Spojenom kráľovstve dlhodobo žila.

Aysha Fradeová
Zobraziť galériu (5)
Aysha Fradeová  (Zdroj: fb, TASR/AP)

Predpokladá sa, že žena sa v čase útoku chystala vyzdvihnúť svoje dve dcérky vo veku osem a jedenásť rokov zo školy, keď do nej vrazil útočník na Hyundai 4x4. Fradeová po sebe okrem detí zanechala aj manžela Johna. Jej rodina je teraz na ceste do Veľkej Británie.

V profile na sociálnej sieti jej vzdali hold jej priatelia. "Skvelá a krásna žena. Budeš nám všetkým chýbať, RIP Aysha...," napísal Ramon Tombo Bastina. Begonia Lopez Martinezová dodala: "Na oblohe pribudol nový anjel... jeden úžasný, mimoriadny anjel... budeš nám chýbať. RIP krásna a úžasná Aysha."

Aysha s manželom
Zobraziť galériu (5)
Aysha s manželom  (Zdroj: fb/Aysha Frade)

Sedem ľudí je stále v kritickom stave

Podľa stredajších informácií pri útoku utrpelo zranenia 40 ľudí. V nemocnici je teraz 29 ľudí, z ktorých sedem je podľa Rowleyho v kritickom stave.

Polícia v súvislosti s útokom prehľadala v noci nadnes šesť lokalít v Anglicku, konkrétne v Londýne, Birminghame a inde. Zadržala pritom sedem ľudí, uviedol Rowley podľa televízie Sky News.

Toto je obeť útoku
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA/Stefan Rousseau/PA via AP)

Útočník v stredu na londýnskom Westminsterskom moste najprv narazil autom do ľudí na chodníku a následne nožom dobodal policajta hliadkujúceho pred sídlom britského parlamentu. Policajti ho postrelili, neskôr svojim zraneniam podľahol.

Mŕtvy policajt Keith Palmer
Zobraziť galériu (5)
Mŕtvy policajt Keith Palmer  (Zdroj: Met Police)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu