Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

VIDEO Nové fakty k teroru v Londýne: Už päť mŕtvych a 40 zranených, k útoku sa prihlásil Daeš!

Útok v Londýne Zobraziť galériu (20)
Útok v Londýne (Zdroj: SITA/AP/Stefan Rousseau)

LONDÝN - Britská polícia včera vo večerných hodinách uviedla, že pri teroristickom útoku pred parlamentom zomrelo päť ľudí - jeden policajt, traja civilisti a útočník. Ďalších 40 utrpelo zranenia. Informoval o tom šéf protiteroristického útvaru Mark Rowley. K útoku sa už prihlásilo radikálne hnutie Daeš.

ČO UŽ VIEME

  • pri útoku bolo zabitých päť ľudí: uvedený policajt, traja civilisti a útočník.
  • zranených bolo 40 ľudí, časť z nich má kritické zranenia
  • pobodaný policajt, ktorý zomrel, bol 48-ročný Keith Palmer
  • útočníka zastrelila polícia
  • totožnosť a motivácia útočníka zostáva neznáma
  • polícia sa však podľa šéfa protiteroristického útvaru Marka Rowleyho domnieva, že pozná totožnosť útočníka, podrobnosti zatiaľ nezverejnili 
  • polícia má podozrenie, že v útoku má prsty islamský extrémizmus a útočník sa inšpiroval "
  • niekoľko stoviek poslancov parlamentu, vrátane premiérky Theresy Mayovej, muselo zostať v budove zákonodarného zboru, ktorú ihneď po útoku hermeticky uzavreli

Nové fakty k útoku v Londýne, sumarizácia

Domnienky sa naplnili, radikálne hnutie Daeš sa dnes prostredníctvom agentúry Amaki prihlásilo k stredajšiemu útoku v Londýne. Informovala o tom agentúra Reuters. Daeš sa obvykle hlási k zodpovednosti za všetky teroristické činy, ktoré atentátnici v západnom svete podniknú.

VIDEO Nové fakty k
Zobraziť galériu (20)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Tim Ireland)

Britská polícia dnes oznámila, že podľa jej presvedčenia je za stredajší teroristický útok v Londýne zodpovedný Khalid Masood (52), narodený v Británii. Informovala o tom britská spravodajská stanica BBC aj svetová agentúra DPA. Rodák z Kentu v juhovýchodnej Anglicku ale nevzbudil podozrenie z prípravy teroristického útoku, uvádza sa v policajnom vyhlásení, ktoré na svojom webe umiestnila televízia Sky News. Predpokladá sa, že muž, ktorý používal rad falošných mien, v poslednej dobe žil v strednom Anglicku.

VIDEO Nové fakty k
Zobraziť galériu (20)
 (Zdroj: SITA/Stefan Rousseau/PA via AP)

Treťou obeťou stredajšieho teroristického útoku pri budove parlamentu v Londýne je podľa všetkého americký turista, ktorý bol na okružnej ceste po Európe s manželkou. Aj ženu zrazil na chodníku na Westminsterskom moste útočník vo vozidle. Žena utrpela ťažké zranenia, má zlomenú nohu a rebro. Nie je ale v ohrození života.

VIDEO Nové fakty k
Zobraziť galériu (20)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Kirsty Wigglesworth)

Terorista použil automobil značky Hyundai, ktorý si požičal od firmy Enterprise v meste Solihull neďaleko Birminghamu. S odvolaním sa na vyhlásenie samotnej firmy o tom informovala stanica Sky News.

VIDEO Nové fakty k
Zobraziť galériu (20)
 (Zdroj: TASR/James West via AP)

Televízia SkyNews a BBC uviedli, že podľa ich informácií útočníka nezastrelila polícia, ale telesný strážca ministra Fallona, ktorý bol v čase útoku v parlamente. Námestník ministerky vnútra Ben Wallace BBC povedal, že o tejto informácii nemieni špekulovať a že podstatné je, že ochrana parlamentu je veľká a že atentátnik bol zneškodnený. Poslanec Cleverly s pohnutím v hlase vyzval, aby strážnikovi Palmerovi udelili posmrtne vyznamenanie za "odvahu a obetavosť".

Situáciu sme sledovali online

21:16 Hovorca jordánskej vlády dnes povedal, že smrtiaci londýnsky útok extrémistickej organizácie Daeš len zdôrazňuje potrebu, "aby sa všetci zjednotili v boji proti zlu".

21:05 Najväčšie zoskupenie islamských štátov na svete, Organizácia islamskej spolupráce (OIC), a saudskoarabský kráľ Salmán odsúdili dnes stredajší útok v Londýne. Uviedli, že odmietajú takéto teroristické činy. OIC združuje 57 prevažne moslimských krajín z celého sveta a sídlo má v meste Džidda v Saudskej Arábii. Šéf organizácie Júsuf bin Ahmad Usajmín vyhlásil, že teroristické činy sú v rozpore so zásadami islamu.

20:41 Na schodoch Kostola sv. Martina, ktorý sa tiež nachádza na Trafalgarskom námestí, sa zišli predstavitelia rozličných náboženstiev a tak symbolicky prejavili jednotu. Zhromaždenie zorganizovala náboženská skupina Faith Forum for London spolu s londýnskou diecézou. Zišli sa tu kresťanskí, židovskí a moslimskí lídri.

20:35 Na Trafalgarskom námestí v Londýne sa dnes podvečer konala zádušná tryzna za obete teroristického útoku, ku ktorému došlo v stredu v britskej metropole. Zhromaždený dav si uctil troch zavraždených ľudí a niekoľko desiatok zranených. Prítomný bol aj londýnsky starosta Sadiq Khan. "Chceme prejaviť zármutok nad tými, ktorí prišli o život, sústrasť s ich rodinami, ako aj súcit so zranenými. Teroristom odkazujeme: Nepodarí sa vám zastrašiť nás, pretože my zostaneme jednotní. Sme najlepšie mesto na svete," povedal pred začiatkom vigílie Khan, ktorý je prvým londýnskym starostom moslimského vierovyznania.

19:36 Britská polícia pokračuje po stredajšom teroristickom útoku v Londýne v raziách po krajine. Okrem stredného Anglicko, kde zrejme býval páchateľ, zasahovala aj vo Walese aj v britskej metropole, informovala agentúra Reuters. Policajti podľa posledných správ zadržali osem osôb, všetky podozrievajú z prípravy teroristických činov.

18:52 Polícia teraz preveruje útočníkovú minulosť a tiež jeho styky. Na niekoľkých miestach v krajine uskutočnili v noci na dnes zásahové jednotky razie, okrem iného aj v Birminghame.

18:10 Hovorca britskej premiérky Theresy Mayovej dnes oznámil, že premiérka navštívila londýnsku nemocnicu, kde zašla za obeťami ranenými pri stredajšom útoku vo štvrti Westminster. Hovorca Mayovej James Slack uviedol, že Mayová sa v nemocnici stretla aj s personálom a poďakovala sa mu za starostlivosť o ranených.

18:08 Britská premiérka Theresa Mayová vyhlásila, že policajt Palmer "zaplatil najvyššiu cenu priamo v srdci našej demokracie" a "návrhom na posmrtné uznanie sa budú zaoberať".

18:04 Rumunský diplomat dnes uviedol, že žena, ktorá skočila v Londýne do rieky Temža, keď SUV vrážalo do chodcov na Westminsterskom moste, podstúpila úspešnú operáciu na odstránenie krvnej zrazeniny v mozgu. Je stále v kritickom stave. Rumunský veľvyslanec v Británii Dan Mihalache dnes štátnej tlačovej agentúre Agerpres povedal, že žena má závažné problémy s pľúcami.

17:59 Po stredajšom útoku v Londýne bolo dnes možné pozorovať viditeľne posilnenú ochranu pri švédskom parlamente a sídle vlády v metropole Štokholm. Šéf parlamentnej ochranky pre denník Expressen uviedol, že bezpečnostné opatrenia boli podniknuté "po konzultáciách s políciou" a švédskou domácou tajnou službou v reakcii "na udalosti v Londýne".

17:54 Britský konzervatívny zákonodarca James Cleverly zadržiaval slzy, keď dnes spomínal na priateľstvo s policajtom Keithom Palmerom, ktorého v stredu zabil nožom útočník pri britskom parlamente. Poslanec Cleverly s pohnutím v hlase vyzval, aby strážnikovi Palmerovi udelili posmrtne vyznamenanie za "odvahu a obetavosť".

17:50 Taliansky veľvyslanec v Británii dnes oznámil, že talianskej turistke, ktorá utrpela zranenia pri stredajšom útoku autom na Westminsterskom moste v Londýne, sa už darí lepšie. Talianska tlačová agentúra ANSA z Londýna citovala veľvyslanca Pasqualeho Terracciana, ktorý navštívil ženu v nemocnici. Turistka diplomatovi povedala, že po náraze auta stratila vedomie asi na desať minút. Turistka z Ríma podstúpila operáciu pre komplikovanú zlomeninu nohy. Utrpela aj menej závažné zranenie dvoch stavcov pri krku a ranu na hlave.

15:32 Britská polícia dnes oznámila, že Westminsterský most v Londýne dnes už znova otvorili pre dopravu, a to necelých 24 hodín po stredajšom útoku.

VIDEO Nové fakty k
Zobraziť galériu (20)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Kirsty Wigglesworth)

14:32 Pri stredajšom útoku v Londýne použil terorista automobil značky Hyundai, ktorý si požičal od firmy Enterprise v meste Solihull neďaleko Birminghamu. S odvolaním sa na vyhlásenie samotnej firmy o tom informovala stanica Sky News. "Môžeme potvrdiť, že auto použité pri včerajšom tragickom útoku v Londýne bolo jedným z našich. Náš zamestnanec identifikoval vozidlo podľa poznávacej značky po tom, ako ho zbadal na obrázku na internete. Podrobili sme to ešte ďalšej kontrole, aby sme (toto tvrdenie) overili, a okamžite sme skontaktovali úrady," uviedla dnes firma Enterprise vo vyhlásení. 

14:14 Britská kráľovná Alžbeta II. dnes uviedla, že jej "myšlienky, modlitby a najhlbšie sympatie" patria tým, ktorých zasiahlo stredajšie "hrozné násilie" v Londýne. "Po šokujúcich udalostiach vo Westminsteri s princom Filipom ľutujeme, že sa z veľmi pochopiteľných dôvodov nebudeme môcť zúčastniť na plánovanom otvorení nového ústredia Scotland Yardu. Teším sa na jeho návštevu niekedy neskôr," uviedla zároveň kráľovná v správe adresovanej šéfovi Metropolitnej polície Craigovi Mackeyovi. 

VIDEO Nové fakty k
Zobraziť galériu (20)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Tim Ireland)

13:22 Radikálne hnutie Daeš sa dnes prostredníctvom agentúry Amaki prihlásilo k stredajšiemu útoku v Londýne. Informovala o tom agentúra Reuters. Daeš sa obvykle hlási k zodpovednosti za všetky teroristické činy, ktoré atentátnici v západnom svete podniknú.

13:10 Sústrasť pozostalým obetí stredajšieho teroristického útoku v Londýne vyjadril dnes predseda maďarskej vlády Viktor Orbán.  Podľa agentúry MTI v liste adresovanom britskej premiérke Therese Mayovej vyjadril odhodlanie aj naďalej byť pevným spojencom Británie v boji proti medzinárodnému terorizmu. "Ani táto hrozná udalosť neoslabí naše odhodlanie postaviť sa proti teroru a násiliu," uviedol v liste Orbán.

VIDEO Nové fakty k
Zobraziť galériu (20)
 (Zdroj: SITA/AP/Dominic Lipinski, Tim Ireland, Kirsty Wigglesworth)

12:50 Vyšetrovaním stredajšieho útoku v Londýne sa začalo zaoberať aj oddelenie parížskej prokuratúry, informovali dnes francúzske noviny Le Figaro. Francúzska prokuratúra sa prípadom zaoberá v súvislosti s tým, že počas londýnskeho útoku boli zranení aj traja Francúzi - študenti Lýcea sv. Jozefa z bretónskeho mesta Concarneau, ktorí boli vo vyše 90-člennej skupine na týždňovom zájazde v britskej metropole. 

VIDEO Nové fakty k
Zobraziť galériu (20)
 (Zdroj: SITA/AP/Dominic Lipinski, Tim Ireland, Kirsty Wigglesworth)

Skupina z nich sa v čase útoku nachádzala práve na Westminsterskom moste, keď tam útočník najprv autom narážal do ľudí na chodníku a následne nožom dobodal policajta hliadkujúceho pred sídlom britského parlamentu. Policajti ho postrelili, neskôr svojim zraneniam podľahol. Okrem neho pri čine zahynuli traja ľudia vrátane dobodaného policajta. Traja z francúzskych študentov utrpeli pri útoku na moste zranenia. Zranenia dvoch z nich sú vážne, ale ich život nie je bezprostredne ohrozený, uviedlo francúzske ministerstvo zahraničných vecí.

VIDEO Nové fakty k
Zobraziť galériu (20)
 (Zdroj: SITA/AP/Dominic Lipinski, Tim Ireland, Kirsty Wigglesworth)

Elyzejský palác v noci oznámil, že do Londýna bol vo večerných hodinách vypravený vládny špeciál, na ktorého palube boli príbuzní zranených francúzskych stredoškolákov. Premiér Bernard Cazeneuve dnes podľa spravodajského servera 20Minutes povedal, že študentov bretónskeho lýcea - s výnimkou trojice vážne zranených - dnes prevezú do vlasti. Štátna tajomníčka Juliette Méadelová, poverená pomocou obetiam, spresnila, že k repatriácii dôjde po výsluchu stredoškolákov britskou políciou. Dodala, že účastníkmi zájazdu bolo 92 tínedžerov, pričom v čase útoku sa v jeho blízkosti nachádzalo 56 z nich.

Stredná škola v Concarneau od stredy večera poskytuje psychologickú a lekársku pomoc rodinám študentov, ktorí sa stali svedkami útoku v Londýne. Začatie vyšetrovania francúzskou prokuratúrou ako v tomto prípade je vo Francúzsku štandardným postupom: postupuje sa takto vždy, keď sa občania Francúzska v zahraničí stanú terčom útoku.

VIDEO Nové fakty k
Zobraziť galériu (20)
 (Zdroj: SITA/AP/Dominic Lipinski, Tim Ireland, Kirsty Wigglesworth)

12:20 Učiteľku španielčiny Ayshu Fradeovú (43), ktorá je jednou z dvoch civilných obetí stredajšieho útoku v Londýne, zabil terorista na Westminsterskom moste, keď smerovala do neďalekej školy po svoje dve dcéry vo veku osem a 11 rokov.

11:45 Ruský prezident Vladimir Putin vyjadril sústrasť britskej premiérke Therese Mayovej v súvislosti s stredajším teroristickým útokom v Londýne. Vo vyhlásení zverejnenom dnes na stránke Kremľa Putin uviedol, že útok poukázal na potrebu spoločného postupu v boji proti terorizmu. "Sily teroru" konajú podľa ruského prezidenta "stále zákernejším a cynickejším spôsobom". "Je potrebné spojiť úsilie všetkých členov medzinárodného spoločenstva v boji s teroristickou hrozbou," napísal Putin. Zároveň vyjadril sústrasť rodinám obetí a zaželal skoré uzdravenie zraneným.

VIDEO Nové fakty k
Zobraziť galériu (20)
 (Zdroj: SITA/AP/Dominic Lipinski, Tim Ireland, Kirsty Wigglesworth)

10:45 Londýnčania sa nenechajú zastrašiť terorizmom. Vo videopríhovore, ktorým reagoval na stredajší teroristický útok pri sídle parlamentu, to v noci na dnes obyvateľom britskej metropoly odkázal jej primátor Sadiq Khan. "Londýn je najlepšie mesto na svete a my držíme spolu čeliac tým, ktorí chcú uškodiť nám a nášmu spôsobu života. Londýnčania sa nikdy nenechajú zastrašiť terorizmom," vyhlásil Khan, citovaný denníkom The Independent.

Obyvateľov britskej metropoly informoval, že v uliciach budú posilnené hliadky ozbrojených aj neozbrojených policajtov; v Spojenom kráľovstve totiž bežní policajti nemajú pri sebe strelnú zbraň. Ubezpečil Londýnčanov aj turistov, že sa nemusia báť. Londýn označil za jedno za najbezpečnejších na svete.

10:20 Marine Le Penová chce posilniť kontroly na hraniciach a volá po ich celkovom uzavretí.

Marine Le Penová
Zobraziť galériu (20)
 (Zdroj: SITA/AP/Michel Euler)

9:35 Rowley potvrdil, že pri útoku zahynuli štyria ľudia: policajt Keith Palmer, útočník, a dvaja civilisti - žena štyridsiatnička a muž päťdesiatnik. Dodal, že dovedna 29 ľudí, ktorí pri útoku utrpeli zranenia, bolo prevezených do nemocnice. Sedem z nich sa nachádza v kritickom stave.

9:20 Polícia v súvislosti s útokom prehľadala v noci nadnes šesť lokalít v Anglicku, konkrétne v Londýne, Birminghame a inde. Zadržala pritom sedem ľudí, uviedol Rowley podľa televízie Sky News.

8:30 Metropolitná polícia sa k zásahu v Birminghame odmietla vyjadriť s tým, že nekomentuje operatívne záležitosti. Podľa agentúry PA, odvolávajúcej sa na očitého svedka, boli zadržané tri osoby. Jedna z nich pochádzala z Londýna. Stanica Sky News informovala, že polícia pred záťahom uzatvorila okolité ulice. Neskôr ich opäť sprístupnila, ale policajti zostali na mieste zásahu.

7:52 Austrálska vláda z bezpečnostných dôvodov odmietla 500 sýrskych utečencov počas vyše roka preverovania osôb, ktoré sú podľa nej vhodné na presídlenie z utečeneckých táborov na Blízkom východe. Minister pre prisťahovalectvo a ochranu hraníc Peter Dutton dnes povedal, že stredajší teroristický útok v blízkosti britského parlamentu, ktorý si vyžiadal štyri obete, ukázal, že Austrália má právo byť opatrná v tom, koho prijme.

Peter Dutton
Zobraziť galériu (20)
 (Zdroj: SITA/AP/Joshua Paul)

"Tragické udalosti v Londýne a inde ukazujú, že prístup vlády bol rozumný. Niektorých ľudí sme vylúčili z dôvodov národnej bezpečnosti a iných, z ktorých máme obavy, sme do našej krajiny nevpustili a nikdy nevpustíme," povedal Dutton.

7:26 Polícia uskutočnila v noci raziu v dome v Birminghame. Podľa zdrojov Sky News razia v dome súvisí s teroristickým útokom v Londýne.

7:20 Desivé zábery z útoku na moste. Keď útočník vbehol so svojím autom na chodník na Westminsterskom moste, do Temže odtiaľ spadla či skočila jedna žena, ktorú vylovili s vážnymi zraneniami. BBC incident zachytila na kameru.

7:10 Eiffelova veža sa na znak solidarity s útokom zahalila do tmy.

7:01 Fotografia policajta Keitha Palmera, ktorý pri útoku zahynul.

6:55 Nielen politici a svetoví lídri, ale aj ľudia sa modlia za obete a súcitia s Londýnom.

Rowley informoval, že v najbližších dňoch sa budú v uliciach Londýna pohybovať ozbrojené policajné posily, aby ubezpečili verejnosť. Na prípade podľa neho pracujú stovky policajtov. Povedal tiež, že policajt, ktorého útočník zabil pred parlamentom, sa volal Keith Palmer a mal 48 rokov.

Útok v Londýne
Zobraziť galériu (20)
 (Zdroj: SITA/AP/Stefan Rousseau)

Britská premiérka odsúdila "zvrátený útok" v Londýne 

Britská premiérka Theresa Mayová odsúdila dnešný "chorý a zvrátený teroristický útok" v Londýne a povedala, že parlament nebol jeho cieľom náhodou. Oznámila tiež, že britská vláda nezvýši platný stupeň teroristickej hrozby, ponechá ho na druhej najvyššej úrovni, kedy je hrozba "vážna". To znamená, že možnosť útoku je vysoká, povedala po zasadnutí vládneho výboru pre mimoriadne situácie, ktorému predsedala. Druhý najvyšší stupeň teroristickej hrozby platí v Británii už vyše dvoch rokov.

Útok v Londýne
Zobraziť galériu (20)
 (Zdroj: SITA/AP)

V neskorom nočnom vyjadrení pred sídlom vlády na Downing Street Mayová vyhlásila, že národ neustúpi pred terorom a tými, ktorí zaútočili na sídlo moci v Británii. Zdôraznila, že "zajtra ráno parlament normálne zasadne" a vyzvala krajinu, aby pokračovala vo štvrtok v normálnom živote a správala sa ako zvyčajne.

"My všetci budeme postupovať spoločne, nikdy neustúpime pred terorom a nikdy nedovolíme hlasom nenávisti a zla, aby nás rozdelili," uviedla. Premiérka potvrdila, že pri útoku zomreli štyria ľudia (vrátane útočníka) a pochválila pracovníkov bezpečnostných služieb, ktorí bežali v ústrety nebezpečenstvu.

Zranenia utrpeli aj dvaja Rumuni a traja Francúzi

Rumunské ministerstvo zahraničných vecí dnes oznámilo, že pri krvavom útoku v londýnskej štvrti Westminster utrpeli zranenia dvaja Rumuni. Ministerstvo oznámilo, že oboch Rumunov odviezli záchranári do nemocnice na ošetrenie a liečbu. Ďalšie podrobnosti o totožnosti dvojice nie sú známe a ani to, aké vážne sú zranenia Rumunov. Ministerstvo uviedlo, že informácie dostalo od úradov v Londýne. Medzi zranenými sú ďalej traja francúzski stredoškoláci, ktorí boli v Londýne na školskom výlete.

Útok v Londýne
Zobraziť galériu (20)
 (Zdroj: SITA/AP/Matt Dunham)

Južná Kórea potvrdila, že pri útoku boli zranení 5 jej občania 

Medzi 40 zranenými z teroristického útoku v blízkosti britského parlamentu v Londýne sú piati občania Južnej Kórey vo veku okolo 50-60 rokov. Potvrdilo to dnes juhokórejské ministerstvo zahraničných vecí. Uviedlo, že zranenia utrpeli v panike, keď sa ľudia pokúšali ujsť pred útočníkom. Podľa vyjadrenia ministerstva štyria Juhokórejčania majú zlomeniny kostí a ďalšia Juhokórejčanka, staršia šesťdesiatnička, absolvovala so zranením hlavy operáciu.

Útok v Londýne
Zobraziť galériu (20)
 (Zdroj: SITA/AP/Yui Mok)

Kráľovná po londýnskom útoku odložila otvorenie nového Scotlant Yardu 

Britská kráľovná Alžbeta II. odložila po teroristickom útoku v blízkosti parlamentu plán otvoriť dnes v Londýne nové ústredie Scotland Yardu. Buckinghamský palác to oznámil v stredu neskoro večer s tým, že rozhodnutie bolo prijaté z bezpečnostných príčin. Okrem toho sa polícia venuje rozsiahlemu vyšetrovaniu uvedeného útoku, čo zamestnáva množstvo príslušníkov. Kráľovnú mal na oficiálnom otvorení nového sídla Scotland Yardu sprevádzať jej manžel princ Philip.

Útok v Londýne
Zobraziť galériu (20)
 (Zdroj: SITA/AP)

Svetoví politici reagujúna krvavý útok

Austrálsky premiér Malcolm Turnbull dnes povedal, že v reakcii na útoky v Londýne bola posilnená policajná prítomnosť v budove austrálskeho parlamentu. Turnball vyjadril Britom úprimnú sústrasť a rozhodnú podporu Austrálie a zdôraznil, že obe krajiny sú neochvejnými spojencami vo vojne s terorizmom. "Útok na britský parlament je útokom na parlamenty, slobodu a demokraciu všade," zdôraznil.

Eiffelova veža v Paríži o polnoci zhasla na znak žiaľu a solidarity s Britániou po londýnskom útoku, bilancia ktorého vzrástla na päť mŕtvych vrátane útočníka a asi 40 zranených. Oznámila to Anne Hidalgová, starostka Paríža, ktorý v uplynulých rokoch zažil niekoľko smrtiacich extrémistických útokov.  

Francúzsky prezident Francois Hollande ponúkol Británii svoju podporu a pomoc pri vyšetrovaní. Francúzska vláda uviedla, že pošle ešte počas dnešnej noci do Londýna lietadlo s rodičmi troch zranených francúzskych študentov. Prezident to oznámil večer po rozhovore s britskou premiérkou Theresou Mayovou. Londýn je častým cieľom francúzskych školských výletov.

Viac o téme: ParlamentTeroristický útokBritániaTheresa Mayová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu