Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Gigantické čistky proti terorizmu v Turecku: Zadržali dvetisíc ľudí

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP)

Pre podozrenie z väzieb na terorizmus zadržali turecké bezpečnostné zložky minulý týždeň vyše 2000 ľudí. Informovalo o tom dnes miestne ministerstvo vnútra.

Rezort vo vyhlásení uviedol, že 999 ľudí bolo zadržaných pre podozrenie z väzieb na zakázanú Stranu kurdských pracujúcich (PKK) a ďalších 966 pre podozrenie z napojenia na hnutie moslimského duchovného Fethullaha Gülena, žijúceho v exile v USA a obviňovaného Ankarou zo zorganizovania vlaňajšieho nevydareného pokusu o vojenský prevrat v Turecku. Ďalších 70 ľudí zadržali pre podozrenie z väzieb na teroristickú organizáciu Islamský štát a zvyšných 28 pre podozrenie z väzieb na zakázané ľavicové skupiny.

Polícia podnikla minulý týždeň vyše 230 operácií, ktoré viedli k zadržaniu týchto osôb. Počas razií zabila 13 "teroristov", uviedlo ministerstvo vnútra. Policajné razie sa konali aj dnes, zadržané boli ďalšie desiatky ľudí. Podľa agentúry DPA Turecko nedávno potvrdilo, že za napojenie na Gülenovo hnutie úrady oficiálne zatkli už viac ako 43.000 ľudí a za napojenie na PKK ďalších 12.000.

Viac o téme: TerorizmusTurecko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu