Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Ďalší trapas na návšteve Ameriky: Merkelová neverila vlastným očiam, čo tam ona robí?

Donald Trump a Angela Merkelová.
Donald Trump a Angela Merkelová. (Zdroj: SITA/AP)

BRATISLAVA – Ďalší trapas na návšteve Ameriky. Angela Merkelová si rozhodne príjemné zážitky zo stretnutia s Donaldom Trumpom nebude pamätať. Po trápnej chvíľke, keď si lídri nepodali ruky, sa objavil ďalší nepríjemný moment. Postarala sa oň Trumpova dcéra Ivanka.

Prvé stretnutie amerického prezidenta Donalda Trumpa a nemeckej kancelárky Angely Merkelovej sprevádzalo niekoľko situácií, ktoré dnes rozoberajú americké médiá. Merkelová musela prekonať napríklad fakt, že Trump nereagoval na jej ponuku k podaniu rúk pred objektívmi či že vedľa nej na stretnutí s elitnými biznismenmi sedela prezidentovho dcéra Ivanka.

Podľa denníka Politico bolo na kancelárke zrejmé, že ju prítomnosť ženy predávajúcej cez internet kabelky a šperky medzi šéfmi zásadných amerických a nemeckých firiem - napríklad BMW či Siemens - zarazila. Keď Trumpová dcéra prehovorila o prínose svojho otca pre oživenie pracovného trhu, vrhla kancelárka jej smerom veľavravný pohľad.

Merkelová sa však podľa amerického denníka premohla a negatívne emócie spojené s miešaním rodinného biznisu s vrcholovou politikou potlačila, pretože prišla do Washingtonu prezentovať Nemecko ako partnera a nie rivala USA.

Najmocnejšiu svetovú političku, ktorá dávala pred cestou do Spojených štátov najavo, že má podstatne odlišné názory ako Trump napríklad na imigráciu či budúcnosť Európskej únie, stretla ďalšia nepríjemná chvíľa na úvod stretnutia so šéfom Bieleho domu. Novinári zachytili okamih, kedy ponúkla Trumpovi, že si pred objektívmi kamier a fotoaparátov potrasú rukami. Prezident však na jej výzvu nereagoval, pričom nie je úplne zrejmé, či ju vôbec počul. Na spoločnú pózu každopádne nedošlo, hoci napríklad s japonským premiérom Šinzó Abem si Trump triasol rukou celých 19 sekúnd.

Viac o téme: Angela MerkelováDonald Trump
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu