Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Trump sa obul do Nemecka: Berlín dlhuje obrovskú sumu peňazí Severoatlantickej aliancii a tiež USA

Donald Trump
Donald Trump (Zdroj: SITA)

WASHINGTON - Berlín dlhuje "obrovskú sumu peňazí" Severoatlantickej aliancii a tiež Spojeným štátom. Napísal to dnes na sociálnej sieti Twitter americký prezident Donald Trump. Dvoma novými príspevkami na Twitteri Trump reagoval na svoje piatkové stretnutie s nemeckou kancelárkou Angelou Merkelovou.

"Napriek tomu, čo ste počuli z FALOŠNÝCH SPRÁV, som mal SKVELÉ stretnutie s nemeckou kancelárkou Angelou Merkelovou. Jednako, Nemecko dlhuje...", napísal Trump v prvom príspevku.
 "...obrovskú sumu peňazí NATO a Spojeným štátom, ktorým musí zaplatiť viac za silnú a veľmi drahú obranu, ktorú poskytujú Nemecku!" dodal v ďalšom príspevku. 

Trump ešte v piatok po stretnutí s Merkelovou na spoločnej tlačovej konferencii vyhlásil, že spojenci v NATO si musia plniť dohodnuté finančné záväzky. Dodal vtedy, že mnohé členské krajiny podľa neho "dlhujú (aliancii) veľké sumy peňazí", čo je voči USA "veľmi nespravodlivé".  Merkelovej sa však americký prezident na zmienenej konferencii zároveň poďakoval za to, že sa Nemecko zaviazalo zvýšiť svoje príspevky vynakladané na obranu v rámci NATO až na 2 percentá HDP. 

Viac o téme: USANemeckoDonald Trump
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu