Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Prvé stretnutie najmocnejších rieši celý svet: VIDEO Stačila jedna otázka a potom to prišlo

Angela Merkelová na stretnutí s Donaldom Trumpom. Zobraziť galériu (2)
Angela Merkelová na stretnutí s Donaldom Trumpom. (Zdroj: TASR/AP)

BRATISLAVA - Podajte si ruky! Naliehali novinári na nemeckú kancelárku a amerického prezidenta. Trápne chvíľky zažili prítomní v pracovni Bieleho domu, kde sa stretli dvaja najmocnejší lídri západného sveta. A pritom mali spraviť jednoduchú vec. Ako to nakoniec skončilo?

Pozorovatelia zaznamenali, že medzi oboma politikmi absentovala priateľská atmosféra, ktorá sprevádzala rokovania Merkelovej s Obamom. Médiá si v tejto spojitosti všimli najmä incident počas fotografovania, keď Trump nereagoval na výzvu novinárov, aby si s kancelárkou podal ruku.

Angela Merkelová na stretnutí
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TASR/AP)

"Chcú, aby sme si podali ruky," obrátila sa na Trumpa Merkelová. Americký prezident sa však tváril, akoby nič nepočuje. Pozeral na novinárov a nemeckej kancelárke nevenoval ani pohľad.

Video sa rýchlo rozšírilo po internete. Keďže Trump každému zahraničnému lídrovi silno stíska ruku, očakávalo sa to aj teraz. No na počudovanie, kontroverzný miliardár a celebrita, sa ani nepohol.

VIDEO Podanie rúk? Ani náhodou!

Merkelová na margo schôdzky s Trumpom uviedla, že je "oveľa lepšie hovoriť spolu ako jeden o druhom". "Celkový dojem z tohto stretnutia bol dosť chladný," opísal schôdzku oboch štátnikov nemecký týždenník Der Spiegel.

Viac o téme: Angela MerkelováDonald Trump
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu