Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Horor na Filipínach: Česi išli šnorchlovať, keď sa vrátili na hotel, zistili strašnú vec

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

MANILA/PRAHA - Dvaja českí turisti sa utopili pri potápaní v jazere Kayangan na filipínskom ostrove Coron. V krajine boli so skupinou 13 ďalších Čechov. Úmrtie dvoch z nich ČTK potvrdila hovorkyňa českého ministerstva zahraničia Irena Valentová.

Partia Čechov sa išla potápať do Senca: Jeden z nich (†52) sa už nevynoril

"Boli spoločne šnorchlovať, pravdepodobne sa utopili," povedala Valentová. S rodinami zosnulých je v kontakte zastupiteľský úrad v Manile, dodala bez ďalších podrobností.

O nešťastí informoval spravodajský server Inquirer Southern Luzon s odvolaním na filipínsku políciu. Podľa jej informácií sa telá 25-ročného Jakuba a o tri roky staršieho Martina našli v pondelok po takmer 12-hodinovom pátraní v hĺbke viac ako 21 metrov pod vodou jazera, kam sa vydali šnorchlovať.

Skupina zistila, že obaja muži zmizli, keď sa vrátila do hotela, a okamžite zalarmovala políciu, ktorá začala pátranie. Do neho sa zapojila aj pobrežná hliadka.

Telá previezli do márnice v nemocnici na ostrove Coron, zatiaľ čo miestne úrady a polícia začali potrebné úkony koordinované s českým veľvyslanectvom, dodal Inquirer Southern Luzon.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu