Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Otrasný prípad týranej ženy: FOTO Britský Fritzl ju väznil za chladničkou, milovala ho

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: Foto: YT/5News)

MANCHESTER - Na povrch vyplával otrasný prípad sexuálneho násilníka. Na prípade je šokujúce, že tzv. britského Josefa Fritzla počas 21 rokov neustáleho sexuálneho znásilňovania a zneužívania ho jedna z jeho obetí milovala.

Brit Michael Dunn (57) páchal pravidelne ohavnosti na žene od jej 14-tich rokov. Pred súdom uplynulý týždeň uviedla, že sa nedokázala spod jeho vplyvu vymaniť. Senát poslal muža do väzenia na 27 rokov po tom, čo bol uznaný vinným zo znásilnenia a obťažovania štyroch žien, dve z nich väznil ako sexuálne otrokyne. Vyšetrovateľ, ktorý na prípade pracoval, ho označil za britského Josefa Fritzla, ktorý držal svoju dcéru ako sexuálnu otrokyňu zatvorenú v tajnej skrýši 24 rokov.  

Otrasný prípad týranej ženy:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Foto: YT/5News)

Svojej obeti zničil život

Žena neskôr pre britské médiá uviedla, že svojho väzniteľa milovala. Mala s ním tri deti. Ako povedala, najviac ju bolí, že jej trápenie a násilie videli deti. "Môj syn mi povedal, mami ja chcem byť policajt, aby som mohol zatvoriť ľudí, ako je môj otec," vyznala sa a dodala: "Budím sa s plačom, myslím na to každý deň, zničil mi život."

Otrasný prípad týranej ženy:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Foto: YT/5News)

Dnes 38-ročná žena, ktorej meno je utajené, sa stretla s Dunnom prostredníctvom kamaráta, keď mala 13 rokov. Utiekla z domu a ostala pri ňom. Čoskoro ju ale začal týrať. Schovával ju v útrobách svojho domu a nakoľko mal na dome bezpečnostné kamery, vždy vedel, keď sa k nemu chystá polícia. Preto sa mužom zákona nikdy nepodarilo nič podozrivé odhaliť. Okrem toho jeho dom stážili dva psy, ktoré začali vždy pohotovo štekať, keď sa na pozemok niekto blížil. Od Dunna odišla, keď mala 21, štyri roky po tom, čo sa narodilo ich prvé dieťa. Nemohla sa ho ale zbaviť a ďalšie deti mu porodila ako 25 a 29 ročná. 

Otrasný prípad týranej ženy:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Foto: YT/5News)

Nešlo však o Dunnovu prvú obeť. V roku v 1993 znásilnil iné 14-ročné dievča, neskôr aj ďalšiu 20-ročnú ženu. Dunn svoje obete zamykal v malých priestoroch vo svojom dome, dal im vysielačky, aby spolu mohli komunikovať. Počas svojej výpovede Dunn trval na tom, že žiadne z tvrdení jeho obetí nie sú pravdivé. Nepreukázal žiadnu ľútosť, nad verdiktom len pokrútil hlavou. Dunn bol usvedčený z desiatich znásilnení, troch obvinení z falošného väzenia a troch sexuálnych napadnutí.

Viac o téme: NásilníkMichael Dunn
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu