Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Ďalší hrôzostrašný útok na chodcov: FOTO Vodič zrážal ľudí aj v Londýne, päť zranených

Incident v Bellinghame. Zobraziť galériu (2)
Incident v Bellinghame. (Zdroj: Twitter/London 999 Feed)

LONDÝN - Päť ľudí previezli dnes so zraneniami do nemocnice po tom, ako auto narazilo do skupiny chodcov v juhovýchodnej časti Londýna. S odvolaním sa na políciu o tom informovali miestne médiá. Udalosť sa odohrala po tom, ako v noci došlo k podobnému ohrozovaniu chodcov na karnevale v New Orleans a včera v nemeckom Heidelbergu.

Incident sa stal krátko pred 9:30 SEČ v ulici Bromley Road v londýnskej oblasti Bellingham. Auto značky Mercedes-Benz podľa BBC pri miestnej umývačke oproti rade obchodov pravdepodobne opustilo vozovku a nabehlo do živého plota, potom narazilo do skupiny chodcov.
 
Zranení boli sanitkami prevezení do nemocníc. Londýnska záchranná služba uviedla, že zraneným provizórne ošetrila poranenia hlavy, hrudníka a nôh. V kritickom stave sa nachádza tridsaťpäťročná žena a dvaja dvadsaťpäťroční muži. Ďalší dvaja muži sú po ošetrení stabilizovaní, uviedla metropolitná polícia.
 
Vodiča vozidla zadržal na mieste policajt mimo služby. Polícia podľa BBC uviedla, že muž je podozrivý z ťažkého ublíženia na zdraví spôsobeného nebezpečnú jazdou a z jazdy pod vplyvom alkoholu.

 

Podľa očitého svedka musela na mieste nešťastia pristáť záchranárska helikoptéra. Jeden zo zranených chodcov uviazol pod autom. K udalosti malo dôjsť dnes ráno po ôsmej hodine.

Bližšie pozadie incidentu nie je zatiaľ jasné. Metropolitná polícia však podľa televízie BBC uviedla, že nič nenaznačuje súvisu s terorizmom. Chodcov ošetrili na mieste pred tým, ako ich previezli do neďalekých nemocníc. Rozsah ich zranení nie je známy.

Viac o téme: NehodaAutoLondýnBellingham
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu