Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Vražda brata Kim Čong-una: Podozrivá žena ho mala zabiť pre pár dolárov

Kim Čong-nam
Kim Čong-nam (Zdroj: SITA/AP)

KUALA LUMPUR - Indonézanka, ktorú zadržali ako jednu z podozrivých v prípade vraždy nevlastného brata severokórejského vodcu Kim Čong-una, tvrdí, že jej zaplatili 90 dolárov za účasť na útoku. Informoval o tom dnes indonézsky diplomat v Malajzii.

Siti Aisyahová však zopakovala, že ju podviedli a myslela si, že ide o žart, uviedol námestník veľvyslanca Indonézie Andriano Erwin po tom, ako sa dnes s 25-ročnou ženou stretol vo väzbe. Malajzijská polícia zadržala aj druhú podozrivú z útoku, občianku Vietnamu, a ďalšie dve osoby.

K vražde Kim Čong-nama došlo 13. februára na medzinárodnom letisku v malajzijskej metropole Kuala Lumpur. K staršiemu bratovi vodcu KĽDR pristúpili v rušnom termináli dve ženy a potreli mu tvár jedom. Kim zomrel pri prevoze do nemocnice.

Malazijská polícia v piatok oznámila, že Kim Čong-nama zabili nervovoparalytickou bojovou látkou VX, ktorú podľa predbežnej analýzy našli na jeho očiach a tvári. V súvislosti s tvrdeniami Aisyahovej o tom, že ju podvodom presvedčili, aby sa zúčastnila na údajnom žarte, už predtým polícia uviedla, že obe zadržané ženy vedeli, čo robia - boli vycvičené na to, ako potrieť tvár obete toxickou látkou a následne okamžite odísť na toaletu a umyť si ruky.

Viac o téme: Kim Čong-unSeverná KóreaKim Čong-nam
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu