Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Brutálna vražda v Egypte: Islamskí militanti uniesli a zaživa upálili dvoch kresťanov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

ARÍŠ - Predpokladaní islamskí militanti uniesli a zaživa upálili dvoch koptských kresťanov. K brutálnej vražde došlo na nepokojnom Sinajskom polostrove, kde operujú extrémisti z tzv. Daešu, oznámili dnes egyptskí bezpečnostní predstavitelia.

Telá obetí, 65-ročného muža a jeho 45-ročného muža, páchatelia nechali pri ceste v blízkosti mesta Aríš, ktoré je administratívnym centrom provincie Severný Sinaj. Za posledné týždne došlo už k niekoľkým podobným útokom na egyptských kresťanov. Úrady tieto útoky pripisujú militantom zo sinajskej odnože Daeš. Džihádisti tento týždeň zverejnili video, v ktorom hrozia vlnou útokov na egyptských koptských kresťanov. Tí podľa militantov pomáhajú Západu v jeho vojne voči islamu. 

V Egypte žije zhruba osem miliónov koptov, ktorí tak tvoria desať percent z celkového počtu obyvateľov krajiny. Odkedy sa v Káhire ujala moci islamistická a neskôr armádou podporovaná vláda, cítia sa kopti obzvlášť ohrození a množia sa správy o útokoch a vyháňaní koptských rodín z ich dedín. Okrem toho sa kopti sťažujú na diskrimináciu, keďže je pre nich prakticky nemožné získať vplyvné miesta v súdnictve, na vysokých školách či v policajných zložkách.

Viac o téme: OpálenieKresťaniaEgyptDaeš
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu