Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Šikana ju doviedla k najhoršiemu: Poľka (†16) sa obesila na záchodoch v anglickej škole

Dagmara Przybyszová Zobraziť galériu (2)
Dagmara Przybyszová (Zdroj: Profimedia/Rex/Shutterstock)

LONDÝN - Dagmaru Przybyszovú, ktorá sa presťahovala do Británie so svojou rodinou pred deviatimi rokmi, našli vlani v máji mŕtvu. Obesila sa na školských toaletách. Polícia sa snažila zistiť, či úlohu pri jej smrti zohrala šikana, posmech a rasizmus zo strany spolužiakov.

Matka bude navždy ľutovať SMS, ktorú poslala synovi (†18): Po jej prečítaní sa obesil

Dagmara navštevovala Pool Academy v Redruthe a predtým než zomrela, sťažovala sa na internete na posmešky, ktorými ju v škole častujú. Tvrdila, že problémom je rasizmus a že je jej smutno z toho, čo o nej hovoria priatelia za jej chrbtom.

Babička dievčiny Zofia Dobeková po jej smrti povedala, že si nevie vysvetliť, prečo Dagmaru ostatní žiaci prenasledovali a cítila sa ako outsider. Stará mama, ktorá stále žije v západnom Poľsku, pre MailOnline dodala: "Keď mala 16. narodeniny, nikto jej ani nezablahoželal. Neviem pochopiť prečo. Bola taká krásna a plná života. Bol to priateľský a ochotný človek. Netuším, prečo ju nemali radi. Teraz ľudia hovoria, že moja vnučka mala problémy s duševným zdravím. Nie je to pravda."

Šikana ju doviedla k
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Profimedia/Rex/Shutterstock)

Koronerka Emma Carlyonová, ktorá pátra po príčine smrti tínedžerky, uviedla, že stále nie je jasné, či v nej zohralo úlohu aj týranie. Polícia však tvrdí, že zhromaždila dôkazy o prípadoch šikanovania. Jej prácou teraz bude preskúmať všetky okolnosti a vypočuť svedkov. Malo by sa tak stať do konca leta. Postupovať však treba opatrne, aby to neviedlo k ďalšej prípadnej tragédii.

Riaditeľka školy Zelma Hillová sa o Dagmare vyjadrila ako o krásnej a tvorivej študentke, ktorá mala pred sebou sľubnú budúcnosť. Jej vášňou bola najmä móda a fotografovanie.

Viac o téme: ŠikanovanieSamovražda
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu