Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Letecká dráma nad Českom: FOTO K boeingu sa prirútili nemecké stíhačky a...UFO

Cestujúci si užili chvíle strachu. Zobraziť galériu (3)
Cestujúci si užili chvíle strachu. (Zdroj: FB/CirrusPilot)

LONDÝN - Lietadlo Jet Airways s 330 cestujúcimi na palube a 15-člennou posádkou, ktoré vo štvrtok popoludní smerovalo z indického Bombaja na londýnsky Heathrow, sa dostalo do problémov po tom, čo riadenie letovej prevádzky v Prahe stratilo rádiový kontakt s pilotom. Ten použil nesprávnu frekvenciu, a tak Česi oslovili svojich nemeckých kolegov v Karlsruhe, ktorí vyslali dve stíhačky Typhoon, aby Boeing 777-300 sprevádzali.

Incident sa vraj nestal: Provokácia stíhačiek pri americkej lodi, FOTOdôkaz ruského klamstva

Záznam zachytený zo stroja British Airways, letiaceho okolo 600 metrov nad indickým dopravným lietadlom, ukázal, ako sa ho držia nemecké stíhačky, ktoré ho z preventívnych dôvodov sprevádzali k hraniciam nemeckého vzdušného priestoru aj po tom, čo sa spojenie podarilo nadviazať.

Letecká dráma nad Českom:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FB/CirrusPilot)

Dôvodom komunikačných ťažkostí bol spánok jedného z pilotov, čo podľa The Economic Times nie je zakázané, a fakt, že druhý pilot naladil pri prechode pod pražskú letovú kontrolu zlú frekvenciu a navyše si stlmil hlasitosť v slúchadlách. To však nie je ani zďaleka koniec príbehu.

Čo je to za objekt?

Letecká dráma nad Českom:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FB/CirrusPilot)

Niektorí internetoví užívatelia poukázali na to, že okolo jednej minúty a 30 sekúnd možno vo videu vidieť malý tmavý objekt, pohybujúci sa rýchlejšie ako ostatné lietadlá. Najprv sa nachádza na ľavej strane stíhačky, potom sa presúva smerom k pravému hornému rohu obrazovky.

Skeptici však tvrdia, že škvrna je jednoducho tieňom iného lietadla, ale nadšenci UFO ich názor nezdieľajú. Podľa nich by to mohol byť pokojne mimozemský stroj.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu