Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Šéfka nemeckej krajne pravicovej AfD rokovala v Moskve o spolupráci

Šéfka AfD Frauke Petryová bola rokovať v Moskve.
Šéfka AfD Frauke Petryová bola rokovať v Moskve. (Zdroj: SITA)

MOSKVA - Predsedníčka euroskeptickej a protimigračnej Alternatívy pre Nemecko (AfD) Frauke Petryová rokovala v Moskve o spolupráci na parlamentnej úrovni.

Hostku z Berlína, ktorú sprevádzal člen predsedníctva AfD Julian Flak, prijal v ruskej metropole aj predseda Štátnej dumy Ruskej federácie Viačeslav Volodin v prítomnosti svojho námestníka Piotra Tolstého a predsedu Liberálno-demokratickej strany Ruska Vladimira Žirinovského. Podľa Petryovej slov sa návšteva uskutočnila na pozvanie samosprávy Moskovskej oblasti.

Kremeľ už predtým nadviazal styky s francúzskou ultrapravicou a jej vodkyňou Marine Le Penovou, ku ktorej politickým prioritám patrí aj zlepšenie vzťahov s Moskvou.

AFD sa v nemeckých parlamentných voľbách plánovaných na 24. septembra chce prvýkrát dostať do Spolkového snemu. Strana, ktorá v posledných voľbách v roku 2013 zostala so 4,7 percentami tesne pod päťpercentnou hranicou, je doteraz zastúpená v desiatich zo šestnástich krajinských snemov. Podľa posledných prieskumov sa celoštátne popularita AFD pohybuje pod hranicou desiatich percent.

Viac o téme: Frauke PetryováAfD
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu