Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Majú ho! Podozrivý z bombového útoku v Budapešti sa v podstate priznal

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BUDAPEŠŤ - Muž podozrivý zo spáchania septembrového bombového útoku v Budapešti vypovedal pred vyšetrovateľmi a v podstate sa k tomuto trestnému činu priznal, povedala dnes pre agentúru MTI hovorkyňa generálnej prokuratúry Andrea Nagyová.

"Prokuratúra analyzuje jeho výpoveď a konfrontuje ju s dôkazmi zhromaždenými počas vyšetrovania. Bližšie detaily výpovede nemôžeme v súčasnosti zverejniť," dodala hovorkyňa.

Obhajca podozrivého Tamás Brunner ešte v piatok informoval, že jeho mandant poskytol vyšetrovateľom výpoveď. Podľa sobotňajších správ maďarskej verejnoprávnej televízie muž priznal, že na záberoch bezpečnostných kamier je on, a že batoh, ktorého pozostatky našli na mieste činu, patrí jemu.

Podozrivého zadržali príslušníci Centra boja proti terorizmu (TEK) 19. októbra v meste Keszthely v Zalianskej župe. Ide o maďarského občana, ktorý nemá záznamy v trestnom registri. Uvedený trestný čin spáchal pravdepodobne sám a existovala hrozba, že sa môže pripravovať na ďalší útok, povedal po jeho zadržaní hlavný prokurátor Imre Keresztes.

Páchateľ položil 24. septembra večer batoh obsahujúci nálož s klincami pred budovu na ulici Teréz körút v VI. budapeštianskom obvode a výbušninu na diaľku odpálil. Pri útoku utrpeli dvaja policajti ťažké zranenia.

Viac o téme: TerorizmusBudapešť
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu