Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Trump si opäť nedával servítku pred ústa: Ostrá kritika Švédska cez sociálnu sieť

Donald Trump
Donald Trump (Zdroj: SITA)

WEST PALM BEACH - Prezident USA Donald Trump dnes na Twitteri zverejnil ďalší odkaz kritizujúci prisťahovaleckú politiku Švédska. Napísal: "FALOŠNÉ SPRÁVY v médiách sa pokúšajú tvrdiť, že prisťahovalectvo rozsiahlych rozmerov vo Švédsku sa krásne vyvíja. NIE!"

Švédska verejnosť prijala s počudovaním Trumpov výrok z piatka 17. februára, keď na zhromaždení na Floride vyhlásil, že v tejto škandinávskej krajine sa stal určitý závažný incident. Spomenul ho v súvislosti s teroristickými útokmi, ku ktorým došlo v Európe.

Nebolo jasné, o čom presne prezident USA hovorí, zo Švédska však v piatok večer nehlásili nijaké vážne bezpečnostné incidenty. Trump následne v nedeľu na Twitteri uviedol, že na mysli mal prípad, o ktorom sa dozvedel z televízie.

Prezident zrejme poukazoval na pasáž odvysielanú v piatok večer v programe "Tucker Carlson Tonight" americkej spravodajskej televízie Fox News. Tá informovala, že Švédsko prijalo vlani vyše 160.000 žiadateľov o azyl, ale iba 500 migrantov si našlo vo Švédsku zamestnanie. V správe Fox News sa ďalej uvádzalo, že v severskej krajine nastal i nárast násilia.

Viac o téme: Donald TrumpŠvédsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu