Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Šokujúce obvinenie: Za pokusom o atentát na premiéra európskej krajiny je Rusko!

Milo Djukanovič
Milo Djukanovič (Zdroj: TASR)

MOSKVA - Premiér Čiernej Hory to mal nahnuté. Minulý rok na neho bol chystaný atentát, ktorý sa nakoniec ale podarilo prekaziť. Podľa informácií britského denníka The Telegraph malo prísť k tomuto skutku zo strany ruských agentov a taktiež aj Moskvy. Rusko obvinenia odmieta.

Atentát na Mila Djunakoviča, premiéra Čiernej Hory sa mal uskutočniť na jeseň minulého roka. Dôvodom mal byť strach Kremľu z protizápadného smerovania zeme. Celý zmätok sa odohral v predvečer, kedy sa mala Čierna Hora stať 29 členom NATO. V tom období prebiehali v balkánskom štáte voľby.

Plán bol, že sa atentátnici prezlečú za policajtov, dostavia sa pred budovu parlamentu a začnú strieľať do davu ľudí. Následne nato mali zamieriť na premiéra a pripraviť ho život. Interpol teraz pátra po dvoch ruských mužoch, ktorí sa mali sprisahania zúčastniť. Nepodarilo sa ale preukázať napojenie na ruskú vládu.

Krviprelievanie bolo zmarené

Útok atentátnikov bol zmarený iba pár hodín pred jeho plánovaným vykonaním. Prišlo k tomu vďaka echu, ktoré čiernohorská polícia dostala. Od samého začiatku sa upodozrievala Moskva. Informácie o podozrení ruských agentov a Moskvy z príprav atentátu priniesol denník na základe čiernohorského ministra obrany a od zdrojov blízkych prostrediu tajných služieb.

Čiernohorské úrady už dávno tvrdili, že za chystanou vraždou stoja práve ruskí občania. Nikomu sa však nepodarilo získať dôkazy a preukázať tieto tvrdenia. Rusi toto obvinenie a akékoľvek spájanie s týmto činom odmietajú. 

Viac o téme: AtentátRuskoČierna Hora
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu